Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś warczy i wibruje.

Featured Replies

Napisano

Posiadam Audi 80 1.9 TDI, ale piszę na Motokąciku, bo problem taki ogólnosamochodowy.

Dwa dni temu w zakresie obrotów 1600-1900 całe autko zaczęło wpadać w mocne wibracje, łącznie z telepaniem lewarkiem od biegów.

Na postoju, po przygazowaniu, niezależnie od obrotów,zjawisko nie występuje. Mocy autko nie straciło, ze strony turbiny żadnych podejrzanych odgłosów na postoju nie słychać. Wibracje występują tylko podczas jazdy, na każdym biegu, niezależnie od prędkości. Gdy podczas jazdy wrzucę luz, a następnie przygazuję, wibracje pojawiają się.

Teść mechanik obejrzał wydech, zawiechę, przeguby, a następnie zaordynował wymianę poduszki lewej pod silnikiem. To jest ustrojstwo hydrauliczne, pod spodem było obabrane olejem - takim jasnobrązowym, a po wyjęciu poduszka potrząśnięta mocno chlupie - a podobno nie powinna. Po założeniu nowej poduszki silnik poszedł jakieś 1,5 cm w górę, wyrczenie troszkę straciło na sile. Teść orzekł,że trzeba będzie wymienić także prawą poduszkę, bo jest teraz zbyt obciążona i na odmianę ona nie tłumi wibracji. Oprócz tych dwóch poduszek hydraulicznych są jeszcze dwie gumowe - pod skrzynią i na łączeniu skrzyni i silnika.

Myślicie, że wymiana tej drugiej poduchy pomoże, a może macie jakieś inne pomysły, co by tu sprawdzić? swieca.gif

Napisano

Wymiana 2 poduchy powinna pomóc ale prorokim nie jestem.

Napisano
  • Autor

> Wymiana 2 poduchy powinna pomóc ale prorokim nie jestem.

Oj jesteś. Właśnie wróciłem z warsztatu. Druga poducha była wybita nawet bardziej, jak ta pierwsza. Po wymianie jest ok. zlosnik.gif

Napisano

> Oj jesteś. Właśnie wróciłem z warsztatu. Druga poducha była wybita

> nawet bardziej, jak ta pierwsza. Po wymianie jest ok.

smile.gif To spoko ze wszystko już ok z autkiem oby jak najmniej takich przygód. Szerokiej drogi. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.