Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zepsułem fotel...

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj chciałem odchylic fotel do przodu ,chwyciłem za zagłówek i pociągnolem do przodu ale odchylił się... sam zagłówek! Teraz mam go prawie w poziomie beksa.gif, wogole sie siedziec nie da... poradzcie co robic. Da się to jakoś naprawic? bo probowałem go zpowrotem odchylic ale bezskutecznie... beksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

Napisano

Trzeba rozebrać fotel i spawać rurki co się połamały. W CC/SC to dosyć częsty przypadek. Sam tak miałem u siebie a do tego wiadomo mi jeszcze o conajmniej dwóch takich przypadkach.

Pozdro

Napisano

> Dzisiaj chciałem odchylic fotel do przodu ,chwyciłem za zagłówek i

> pociągnolem do przodu ale odchylił się... sam zagłówek! Teraz

> mam go prawie w poziomie , wogole sie siedziec nie da...

> poradzcie co robic. Da się to jakoś naprawic? bo probowałem go

> zpowrotem odchylic ale bezskutecznie...

Podjedź do mnie na warsztat to pospawamy

Napisano

> Dzisiaj chciałem odchylic fotel do przodu ,chwyciłem za zagłówek i

> pociągnolem do przodu ale odchylił się... sam zagłówek! Teraz

> mam go prawie w poziomie , wogole sie siedziec nie da...

> poradzcie co robic. Da się to jakoś naprawic? bo probowałem go

> zpowrotem odchylic ale bezskutecznie...

spawanie Cie czeka, przechodzilem przez to

Napisano

no panie po sciagnieciu tapicerki sprawa moze wygladac tak jak na zdjeciu czyli polamany szkielet. Bez spawary sie raczej nie obejdzie.

post-39969-14352469639809_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> no panie po sciagnieciu tapicerki sprawa moze wygladac tak jak na

> zdjeciu czyli polamany szkielet. Bez spawary sie raczej nie

> obejdzie.

yikes.gifyikes.gifyikes.gif Nie no u mnie to jeszcze sie jakotako fotel trzyma... Dzisiaj na spokojnie to obejżałem i odchyliłem lekko ten zagłówek. Teraz jest mniej więcej tak / wink.gif Na szczęscie to fotel pasażera a tam żadko ktoś siedzi.

• 1 rok później...
Napisano

Witajcie. Podłączam się do tematu ponieważ zgodnie z tematem - zepsułem fotel. Ale po kolei. Jako, że jestem osobistością dość wysoką jazda dłużej niż 1h kończyła się z reguły bólem dupska, nogi i środstopia. Myślałem sobie, że jakby się dało odsunąć fotel jeszcze bardziej niz przewidział to konstruktor to nogi byłyby bardziej wyprostowane a przez to byłoby wygodniej. Wpadłem więc na chytry pomysł uniecistwienia za pomocą szlifierki kątowej wystających w prowadnicach po obu stronach ograniczników. Tak też zrobiłem. No i się udało, fotel odsunąłem tak, że ledwo dłoń wchodzi między tylne siedzenie a przednie oparcie .. Szybko się jednak okazało, że to jednak zbyt daleko bo mam prawie wyprostowane ręce co jest niewygodne o obsłudze radia nie wspominając .. Niestety fotel się zaklinował !! Ani drgnie do przodu, ani po dobroci ani na siłę i to dośc czasem brutalną! Moje pytania i prośby o radę dotyczą dwóch spraw :

- wyleciały spod fotela jakies 3 kulki jakby jakies łożyskowanie, czy te prowadnice są ułożyskowane w jakiś sposób?

- czy można zdjąć fotel oparcie+siedzenie bez zdejmowania prowadnicy ?cofnięty fotel odciął mi dostęp do tylnych śrub mocowania i nie mam jak go wymontować żeby to naprawić ..

P.S cofnięcie fotela i tak nic nie dało, dalej jest niewygodny - moim zdaniem główny powód to skandalicznie za krótkie siedzisko ..

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

hohoho żeś odkopał dinozałura 270751858-jezyk.gif

Odsunięcie fotela max do tyłu raczej komfortu Ci nie poprawi. Źle się wtedy kreci kierownicą i do biegów daleko troche. Polecam fotele ze sportinga.

Napisano

> hohoho żeś odkopał dinozałura

> Odsunięcie fotela max do tyłu raczej komfortu Ci nie poprawi. Źle się

> wtedy kreci kierownicą i do biegów daleko troche. Polecam fotele

> ze sportinga.

Mi sie wydaje ze sportingowe tez tu za wiele nie dadza w tym wypadki bo roznia sie tylko trzymaniem bocznym.

Napisano

> Mi sie wydaje ze sportingowe tez tu za wiele nie dadza w tym wypadki

> bo roznia sie tylko trzymaniem bocznym.

Siedzisko afaik też jest minimalnie dłuższe.

Napisano

wreszcie się z tym uporałem. Ku przestrodze gdyby ktoś wpadł na taki sam pomysł co ja : nie wycinać tych "wypustów" bo wysypuje się ułożyskowanie prowadnic; samo ułożyskowanie składa się z kulek i takich plastikowych patyczków po których prowadnica się ślizga - to one po wysypaniu się kulek blokowały mechanizm.

Napisano

Nie martw się mi też sie tak stało jedyne wyjście to chyba wymiana fotela ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.