Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka wtrysku a gaz???

Featured Replies

Napisano

Witam. Dziś na trasie do sacza miałem niespodzianke w przypadku zapalającej się kontrolki wtrysku!! Ale co dziwne zapalala się jak auto przełaczyło sie na gaz i to po ok. 30 sek, na benzynie było ok, choć jak znów przełaczyłem z gazu na benzyne to dalej swieciła. Na odpalaniu na benzynie i jeżdzie nic sie nie dzieje tylko na gazie, co się może dziać??

Napisano

Też mi się coś takiego ostatnio ze trzy razy przytrafiło - nagle zapaliła się kontrolka chech przy jeździe na gazie. Po przełączeniu na benzynę i kilkunastu sekundach zgasło. dodatkowo żadnych innych objawów nie ma - wszystko hula po staremu... Byłem u gazownika, stwierdził, że może komp złapał jakiś błąd. To się może zdarzyć. Jeśli jednak już świeciło by się i na pb to jest powód do zadumy...

pozdr

Napisano

może skład mieszanki nie odpowiedni

u mnie sie czasem zapali ale to z rana jak za szybko przełącze na gaziorkę ale tylko na moment ze 15sek i powraca do normy ale kiedys jak miałem zbyt ubogą mieszankę ustawioną to się częsciej zapalała na trasie zazwyczaj (ustało po zmianie kompa od gazu)

Napisano

tez tak miałem, zarzymałem sie na poboczu wyłączyłem silnik, odpaliłem (kontrolka zgasła) i pojechałem dajej jump.gif

Napisano

No właśnie - większiść z nas tak miała - pojawiło się i zgasło. Tylko czy jest to powód już powód do zmartwienia? Czekać czy jechać do gaziarzy?

pozdr

Napisano

> No właśnie - większiść z nas tak miała - pojawiło się i zgasło. Tylko

> czy jest to powód już powód do zmartwienia? Czekać czy jechać do

> gaziarzy?

gaz mam od 1,5 roku, taka sytuacja powtórzyła sie moze ze 3 razy, mysle ze nie ma sie czym martwic

Napisano

> gaz mam od 1,5 roku, taka sytuacja powtórzyła sie moze ze 3 razy,

> mysle ze nie ma sie czym martwic

Być może niekoniecznie jest to spowodowane jakimiś problemami z instalką - u mnie check pojawił się po tym

jak zaczął wariować licznik, wskazówka prędkościomierza zamarła, potem się obudziła a potem zgasła połowa podświetlenia. Bć może jest to właśnie jakiś kłopot w elektryce... Jak się ociepli przeglądne wszystkie styki. może to to.

pozdr

Napisano
  • Autor

No to mnie pocieszacie bo dziś juz odpaliłem ładnie pochodził na benzycne pstrykłem na gaz i po staremu już nie swieci kontrolka wtrysku. Może za szybko przełączyłem w te mrozy ostatnio na gaz i dlatego się zaświeciła:-))

Napisano

No, byle do woisny - będzie cieplej to i nasze furaki będą chodzić lepiej, bez żadnych dodatkowych, zimowych atrakcji...

pozdr

Napisano

> No to mnie pocieszacie bo dziś juz odpaliłem ładnie pochodził na

> benzycne pstrykłem na gaz i po staremu już nie swieci kontrolka

> wtrysku. Może za szybko przełączyłem w te mrozy ostatnio na gaz

> i dlatego się zaświeciła:-))

a spróbuj odpiąć klema na pare minut

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.