Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alternator

Featured Replies

Napisano

Dzis rano miałem siostrę zawieść do wa-wy wsiadam do uniaka przekręcam kluczyk a tu nie świeci sie kontrolka od ładowania, pierwsza myśl spaliła sie żarówka, sprawdzam dobra wiec biorę miernik i sprawdzam czy jest ładowanie no i zonk angryfire.gif. Godzina 7:30 a na 11 mam być w stolicy a ten piiiiiii wykręca mi taki numer. Sprawdziłem czy nic sie nie rozłączyło i napięcie wzbudzenia i tu wygląda wszystko waytogo.gif. Całe szczęście poratował mnie wujo poczciwym POLDKIEM. Tylko nadal pozostaje spawa uniaka może ktoś wie co mu jest? b. proszę o pomoc

Napisano

Sprwawdź szczotki. Ewentualnie zobacz czy jest instalacja do kontrolki dobra. wyjmij wsuwke z alternatora i dotknij do masy w tym momencie powinna sie zapalić kontrolka ładowania.

Napisano
  • Autor

> Sprwawdź szczotki. Ewentualnie zobacz czy jest instalacja do

> kontrolki dobra. wyjmij wsuwke z alternatora i dotknij do masy

> w tym momencie powinna sie zapalić kontrolka ładowania.

instalacje kontrolki sprawdziłem i jest ok, a szczotki sprawdzę jutro.Dodam jeszcze ze dzien wczesniej po uruchomieniu silnika swieciła sie kontrolka ładowania ale po dodaniu gazu zgasła

Napisano
  • Autor

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły, moze ktoś miał taki przypadek, blagam.gifblagam.gifblagam.gif o pomoc bo autko stoi beksa.gif

Napisano

mi tez gaśnie po dodaniu gazu frown.gif tak mi elektryk pięknie zrobił, bamber jeden

Napisano
  • Autor

ale ja do tej pory miałem normalnie ,tylko dzień przed całkowitym padnieciem altka kontrolka zgasła dopiero po zwiekszeniu obrotów

Napisano

Bez obejrzenia trudno coś konkretnego powiedzieć. Najbardiej podejrzany jest regulator napięcia ewentualnie szczotki. Zacznij od niego, bo jednocześnie zdiagnozujesz szczotki. Ewentualna podmiana wyjaśniłaby dużo. A i możnaby przedzwonić przewód od wzbudzania, bo może jest gdzieś przerwa (korozja na złączkach)

Napisano
  • Autor

> Bez obejrzenia trudno coś konkretnego powiedzieć. Najbardiej

> podejrzany jest regulator napięcia ewentualnie szczotki. Zacznij

> od niego, bo jednocześnie zdiagnozujesz szczotki. Ewentualna

> podmiana wyjaśniłaby dużo. A i możnaby przedzwonić przewód od

> wzbudzania, bo może jest gdzieś przerwa (korozja na złączkach)

to jest tem przwód od wzbudzenia? 276734385-96493055_2.jpg

post-51510-14352469650396_thumb.jpg

Napisano

> Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły, moze ktoś miał taki przypadek, o

> pomoc bo autko stoi

Prawdopodobnie przerwa na wirniku...

Tak kiedyś miałem, elktryk który mi robił alternator powiedział, że pod wpływem siły odśrodkowej jeden przewód odpadł..

Polutował a przewód dla pewności przymocował dodatkowo dratwą i grało do momentu, az sie obudowa nie rozleciała

(TTTM) ok.gif

Napisano

Tak. ale chodziło mi bardziej o przewód wpinany w złączkę obok i idący do kontrolki w tablicy. Ten na rysunku idzie do diod wzbudzania i nie przypuszczam aby coś z nim się stało, ale sprawdzić możesz przy okazji diody wzbudzania.

Napisano

> Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły, moze ktoś miał taki przypadek, o

> pomoc bo autko stoi

ja ostatnio zostawilem lampke i sie aku rozladowal zlosnik.gif

Napisano

> ja ostatnio zostawilem lampke i sie aku rozladowal

Zastanawiające jest to, że jak lampkę zgasisz to sie nie naładuje biglaugh.gif

A podobno we wszechświecie panuje równowaga biglaugh.gif

Napisano

> ja ostatnio zostawilem lampke i sie aku rozladowal

Miałem to samo ostatnio wink.gif Jako ze nie bylo prostownika na stanie to zasilacz kolejkowy rulez rotfl.gif

Napisano
  • Autor

Ot i cały winowajca.276736059-DSC02571.jpg Miałeś racje z tymi szczotkami, taka bzdura ,a tyle krwi napsuła juz nie wspomnę o wyjeździe. Ważne ze uniak juz jest sprawny

270635636-JUMP2.gif. To dzięki pomocy klubowiczów udało mi sie tak szybko usterkę usunąć bow.gif

post-51510-14352469657202_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.