Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o Clio

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Szukam malego autka dla mojej serce.gif i zastanawiam sie nad clio i mam pytanie czy np takie to dobry wybor? Czy to dobry silnik? Czy one maja jakies typowe ustarki? Czy sie psuja? Rozwazam tez civica i nie wiem czy isc w clio... dzieki za kazda rade.

pozdrawiam

Napisano

> Witajcie!

> Szukam malego autka dla mojej i zastanawiam sie nad clio i mam

> pytanie czy np takie to dobry wybor? Czy to dobry silnik? Czy

> one maja jakies typowe ustarki? Czy sie psuja? Rozwazam tez

> civica i nie wiem czy isc w clio... dzieki za kazda rade.

> pozdrawiam

Cześć!

Co do modelu Clio 5d 1.2 Autenthique rocznik 2002.

Przebieg 27 000km.

Usterki jakie wystąpiły:

1. Guma[uszczelka] przedniej szyby zaczęła sama nieco odpadać, po lekkim zawadzeniu przy myciu auta jeszcze bardziej.Skończyło się na wymianie tego elemntu, teraz minęły już bodajże 3 lata z nową uszczelką i ta trzyma się elegancko ok.gif.

2.Zaraz po kupnie też było słychać lekkie stukanie, jak się okazało osłonka przeciwsłoneczna była źle dokręcona, 5 minut i już nie stukało ok.gif.

3.Teraz coś się dzieje z przednimi wycieraczkami, nie działały, później załapały, chyba bezpiecznik, albo coś się rozłączyło.

Nie licząc tych 3 w sumie drobiazgów auto się nie psuje ok.gif.

Wnętrze- dość przestronne, tapicerka taka ładna granatowa, przyjemniejsza niż w Skodzie mojego ojca, siedzenia w sumie wygodne, choć z tyłu mogłoby być więcej miejsca na nogi i głowę, ale po tej klasie nie należy oczekiwać cudów.Ogólnie przytulne ma wnętrze ok.gif.

Wyposażenie pełne- ABS, 4 poduszki, elektryka i.t.p

Silnik- 1.2 60KM do jazdy wystarczy i nie ma tragedii, ale jednak szkoda, że nie ma więcej koni.

Generalnie sam model Clio Ci polecam.

Auto ze stylem, dobre wyposażone i z przytulnym wnętrzem ok.gif.

Co do silnika 1.5Dci jeździłem takowym w Megane II i wrażenia bardzo pozytywne, nawet dynamiczne, fajnie to pracuje i raczej mało spala, w Clio pewnie to chodzi jeszcze ciekawiej wink.gif.

To z Allegro wygląda interesująco.......

Napisano

Ja posiadam Clio 1.4 75KM 5D. z 99r.

Jedyna usterka jaka wystąpiła w samochodzie nie licząc akumulatora to luzy na układzie kierowniczym, ale szybko się pozbyłem usterki i tak już jeżdze 7 lat. Polecam ten samochód!

A z informacji które posiadam Clio wersja 1 jest bardzo wadliwym samochodem i tego nie polecam.

Napisano
  • Autor
w sumie ustarki nie straszne ok.gif wiesz kazdy narzeka na fiata a ja juz od 96 roku jezdze tylko fiatami i nie narzekam ok.gif ten z allegro sprowadzony i mial rozbity prawy bok, podobno wymienione drzwi a reszta pomalowana no i poduszka wywalila i podobniez zalozyl i dziala ale chyba jakbym mial go kupowac pofatyguje sie do serwisu na badanie ok.gif co do diesla to mam mieszne uczucia bo nigdy nie jezdzilem i nie wiem czy lepiej kupic benzyne i zalozyc gaz czy lepiej diesla confused.gif dzieki za pomoc ok.gif
Napisano
  • Autor

> Ja posiadam Clio 1.4 75KM 5D. z 99r.

> Jedyna usterka jaka wystąpiła w samochodzie nie licząc akumulatora to

> luzy na układzie kierowniczym, ale szybko się pozbyłem usterki i

> tak już jeżdze 7 lat. Polecam ten samochód!

> A z informacji które posiadam Clio wersja 1 jest bardzo wadliwym

> samochodem i tego nie polecam.

ja rozwazam tylko clio 2 lub 3 jedynka za stara jest no.gif

Napisano

> w sumie ustarki nie straszne wiesz kazdy narzeka na fiata a ja juz

> od 96 roku jezdze tylko fiatami i nie narzekam ten z allegro

> sprowadzony i mial rozbity prawy bok, podobno wymienione drzwi a

> reszta pomalowana no i poduszka wywalila i podobniez zalozyl i

> dziala ale chyba jakbym mial go kupowac pofatyguje sie do

> serwisu na badanie co do diesla to mam mieszne uczucia bo nigdy

> nie jezdzilem i nie wiem czy lepiej kupic benzyne i zalozyc gaz

> czy lepiej diesla dzieki za pomoc

Co do usterek no to drobiazgi, detale, problemów poważnych nie zanotowano smile.gif.

Przy zakupue brane było też pod uwagę:

Punto II-Przyjemne autko, ale nisko zawieszone

Yaris- Nie ładny, ale świetne osiągi i jednak Toyota, odpadł bo za długo trzeba było czekać

Fabia-za droga, za słabe osiągi, za słabe wyposażenie, taka fajna wersja wychodziła już powyżej 40 000zł crazy.gif.

C3- wóz bardzo kobiecy, ze średnim wnętrzem i za słabym silnikiem 1.1

W sumie Clio w tamtych czasach stanowiło jedną z ciekawszych w.g mnie alternatyw w tej klasie.

Ten z Allegro jak pisałem-w sumie jak dobrze zrobiony, to można wziąść, ale na badanie się lepiej udaj.

Co się tyczy wyboru benzyna-dezel.

Cóż te klekoty Renault już fajnie chodzą ok.gif, beznynowe brałbym najlepiej 1.4 16V, ewentualnie 1.2 16V, bo 1.2 chodzi ok, ale jednak lepiej mieć więcej koni pod maską zlosnik.gif.

Obecnie ceny ropy nie są tak atrakcyjne jak jeszcze 5-6 lat temu, ale zaletą klekotów pozostanie trwałość i niskie spalanie, osiągi będą nieco gorsze niż w benzynie, ale nadal przyzwoite.

Czasy powolnych, mułowatych dezli już minęły.

Oba wybory są dobre-wybierz to co Tobie bardziej odpowiada i kieruj się dobrym stanem danego egzemplarza, a bez względu na to czy to benzyna czy diesel będziesz zadowolony vibra.gif.

• 4 tygodnie później...
Napisano

> A z informacji które posiadam Clio wersja 1 jest bardzo wadliwym

> samochodem i tego nie polecam.

Eee tam od razu wadliwym... po prostu się często psuje hehe.gif Psują się zresztą przeważnie duperele. Swojego sprzedałem dopiero po tym jak w ciągu jednego dnia pękł mi przewód hamulcowy i od chłodnicy : oslabiony.gif

Ale Clio 1 samo w sobie sympatycznym autkiem jest i fajnie się nim śmigało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.