Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to jest??

Featured Replies

Napisano

Mam Tipo 1.6 gaznik,LPG oczywiscie....Na gazie wielkich problemow nie mam...a benzyna to inna sprawa....Gdy jestem na benzynie autko dziwnie sie muli, duzi przez chwile....znaczy sie na najnizszych obrotach...Dojedzie do 2tys i jedzie jek szalone...Czym to moze byc spowodowane??Ktos mowil mi, ze te auta lubia miec wiecej niz minimum paliwa w baku....ale cos mi to sciema daje...Wiec jak to jest, rozwiejcie moje problemy:) smile.gifPozdro

Napisano
  • Autor

Myslisz, ze to moze byc filtr paliwa??Prawde mowiac to nie wiem kiedy byl wymieniany....z jakies 2 lata temu...Wiec moze czas najwyzszy go zmeinic....Zobacze,zmienie i sie okaze co i jak...

Napisano

> Myslisz, ze to moze byc filtr paliwa??Prawde mowiac to nie wiem kiedy

> byl wymieniany....z jakies 2 lata temu...Wiec moze czas

> najwyzszy go zmeinic....Zobacze,zmienie i sie okaze co i jak...

A JA BYM NIECELOWAŁ ŻE TO FILTR BO PRZY WYŻSZYCH OBROTACH TEŻ BY SIĘ ZATYKAŁ TO NIE FILTR NA BANK

Napisano

> Wiec cojesli nie filtr paliwa??Ktor moze jeszcze cos dorzuci...

Powiem Ci, ze u rodzicow w Lanosie tak samo jest. I nikt, nigdzie gdzie bylismy z nim nie wie co to i od czego to... niestety. Poprostu musialbys przejezdzic ze 100km na benzynie, wtedy sie odetka (tak jest w lanosie)

Napisano

> A JA BYM NIECELOWAŁ ŻE TO FILTR BO PRZY WYŻSZYCH OBROTACH TEŻ BY SIĘ

> ZATYKAŁ TO NIE FILTR NA BANK

Mam podobne zdanie na temat filtra. Mój na benzynie zachowuje się podobnie, zwłaszcza gdy jest zimny. Zresztą nie tylko mój . Silnik 1,4 największy moment obrotowy ma przy 2900 obr/min więc 2000 to trochę za mało. Ja jeżdżę na wyższych obrotach i nie robię z tego problemu. Fakt, że na gazie nie ma tego zjawiska, silnik jest bardziej elastyczny, ale może to za przyczyną innych właściwości mieszanki paliwowej i innej pracy gaźnika. Z tego powodu mój syn tak bardzo nie lubi jeździć na benzynie.

Napisano

Mój Tipek 1,6 gaźnik + LPG ma to samo. Na LPG idzie jak złotko serce.gif, a jak chce na benzynke, to on staje okoniem sciana.gif. Zacząłęm przy nim kombinować i wychodzi, że to wina gaźnika. Jak pozmieniasz regulacje gaźnika, pokręcisz dyszą wolnych obrotów i oczywiście pokręcisz też w parowniku gazu, czyli dasz mniej gazu idącego z parownika do gaźnika, a na śrubie wolnych obrotów dasz więcej to silnik na benzynce zaczyna chodzić normalnie i przyspieszać normalnie, ale wtedy są problemy z jazdą na gazie, czyli dzieje się odwrotnie do stanu pierwotnego. Mechaniki rozkładają ręce i wymieniają po kolei jakieś pierdoły udając expertów w temacie, że to filtr paliwa, że to filtr gazu, że popka paliwowa, że to .... a ja im mówie, że wsio powymieniałem biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.