Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zepsuty przewód WN

Featured Replies

Napisano

Witam. Otóż to było tak. Pół roku temu zmieniłem świece na NGK i przewody na NGK. Chciałem się trochę zaopiekować furką i sprawdzić stan świec. No i przy zdejmowaniu przewodu z pierwszego cylindra została mi ta blaszka znajdująca się w przewodzie na świecy. No i ZONK. Winę biorę na siebie bo ponoć nie można tego robić na ciepłym silniku. No i teraz po opadach deszczu silnik pomiędzy 1000-2500obr pprzerywa na tym garze a wczoraj to nawet już jak nie padało. No i mam pytanie. Czy mogę gdzieś dokupić tylko jeden przewód? Albo może od kogoś używany kupię ale sprawny? A co sądzą moi kącikowi bracia z niektórymi częsciami od lanosów? Ponoć pasują do astry. Na co trzeba zwrócić uwagę przy zakupie takie częsci oprócz tego czy pasuje?Zapraszam do dyskusji.

Napisano

> Winę biorę na siebie bo ponoć

> nie można tego robić na ciepłym silniku.

Świecy nie można wykręcać na ciepłym silniku (a dokładniej wkęcać), a przewód jak najbardziej. Dla mnie jest to bubel i kwalifikuje się do reklamacji.

Napisano
  • Autor

Z wyjęciem świecy poczekałem aż ostygnie. Z przewodem nie. No niestety gdybym mógł pewnie bym reklamował. Ale musztarda po obiedzie. Brak paragonu. To co teraz?

Napisano

A nie próbowałeś zciągnąć tej tulejki co nachodzi na świecę tak żeby było widać ten węglowy przewód WN? Potem (jeśli sie da) można spróbować ponownie zacisnąć na przewodzie metalową końcówkę która została na świecy, w ten sposób aby węglowy przewód dotykał metalowej końcówki.

Napisano
  • Autor

No cóż. Próbowałem ale szczypce chirurgiczne nawet nie pomogły. Ze zdenerwowania na siłe wcisnąłem kabel na świecę n o i troszkę wybuliło tulejkę kabla bo za bardzo chciałem. Jest wiosna i jezdzic sie da. Dopiero jak popada pezez cała noc to rano przerywa na gazie do 2000obr/min

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.