Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

filtr gazu

Featured Replies

Napisano

Gdzie go znaleźć (mam na myśli moją astrę oczywiście). Czy można go czyścić czy tylko się wymienia?

Napisano

> Gdzie go znaleźć (mam na myśli moją astrę oczywiście). Czy można go

> czyścić czy tylko się wymienia?

filtr gazu sie wymienia i jezeli sam nie potrafisz go zlokalizować to polecam dla twojego dobra i bezpieczeństwa wymianę w zakładzie koszt całości ok 20 zł

filtr powinien się znajdować na przewodach gazowych zaraz po "wejście w przedział" silnikowy w takiej metalowej puszce

zamykasz zawór w zbiorniku i czekasz aż na wolnych obrotach samochód sam zgaśnie i wymieniasz - a i jest kilka rodzajów filtrów ale to musisz ewentualnie sam sprawdzić możesz pierwszy raz podpatrzyć gazownika i zabrac i oblukać stary filtr a następnym raze to "Zosia Samosia" pozdrawiam

Napisano

> a co ile wymienia sie filtr gazu?

"Gazownicy" mówią że filtr powinien być wymieniany co 50 000 km, ale w praktyce bywa różnie.

Pozdrawiam.

Napisano

> a co ile wymienia sie filtr gazu?

Zaleca się co 20 tys. grinser006.gif

Napisano

no prosze , a ja wiem ze co 15 tys sie go wymienia , wiec sami widzicie !

przy wymianie wszystko bedziesz wiedzal na temat jakosci gazu który tankujesz , tak jak ja np , bo tankuje tylko na krak gazie , juz mam 10 tys pzrejechane , za niedługo tam zaze

Napisano
  • Autor

tak jak ja np , bo tankuje tylko na

> krak gazie , juz mam 10 tys pzrejechane , za niedługo tam

> zaze

Ja tylko raz zatankowałem na Krak Gazie. następnego dnia rano mi zgasła a później zapalił się w czasie jazdy check engine. nie wierzę w zbiegi okoliczności i więcej mnie tam nie zobaczą. Wracam na Jeta. Na ich gazie nigdy nie miałem problemu

Pozdro

Napisano

u mnie gazownik wymienil po 20 tys (tak jak mowila ksiazka serwisowa) - skasowal mnie za to 20zl, filtr byl czysty, az sam byl zdziwiony, ze taki czysty.

a co do jakosci gazu. dwa razy tankowalem na petrochemii (rozne stacje, rozne miasta) i dwa razy problemy. wiecej nie zamierzam. chodz inni tankuja i nie narzekaja.

Napisano

> a co do jakosci gazu. dwa razy tankowalem na petrochemii (rozne

> stacje, rozne miasta) i dwa razy problemy. wiecej nie zamierzam.

> chodz inni tankuja i nie narzekaja.

bo takie sa Asterki troche wybredne i jak jej nie posmakuje paliwo to bedzie marudzic juz zawsze 275123014-zielony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.