Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podpinanie radyja

Featured Replies

Napisano

witam

mam problem z podlaczeniem radio Blaupunkt do mojego bravolota frown.gif

jest tak:

podlanczam je i gra tylko prawy tweeter (mam zestaw odseparowany z przodu) reszta glosnikow - cisza

seryjnie mialem radio ad182l (chociaz nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie)

ktos wie o co moze chodzic i czy trzeba jakies kableki przekladac w kostce?

z gory dziekuje za pomoc! 893goodvibes.gif

Napisano

kostka ISO ma takie ustawienia jak w niefirmowych odtwarzaczach, więc jeżeli kable są dobrze podłączone to wszystko powinno działać ok.

Nigdy nie pamietam które radio ma jaki symbol, więc jeżeli miałeś to najniższe to mogłeś podpiąć woofery pod tylne (fabrycznie odłączone głośniki) i dlatego nie działają.

Przyłącze się do proźby żeby ktoś napisał czy kostka blokująca tylne głośniki jest w części ISO kostki do radia (wątpię) czy od auta

Nejlepiej podłączyć woofery pod przednie głośniki a tweetery ...pod woofery wink.gif

Inną, najprostrzą opcją jest że masz w radiu przestawiony fader i balance

Napisano

> a tweetery ...pod woofery

I wlasnie spaliles tweetery smile.gif Nigdy bez chocby kondensatora filtrujacego nie wolno podlaczac tweeterow bezposrednio pod wyjscie mocy, z tego wzgledu ze ich rzeczywista moc wynosi moze wat, gora kilka przy mocnych.

Napisano
  • Autor

hmm tweetery (a raczej prawy) dziala elegancko... wiec sie nie spalil smile.gif

ale musze podzielic sie z wami nowymi spostrzezeniami! podlaczylem jeszcze raz radyjo i teraz gra cala lewa strona!!! szok

no ale prawa cisza... nie wiem co to moze byc, kiedys pamietam ze mialem problem z lewa strona a wina lezala po stronie kostki! (jak to bywa w bbm'ach) no ale ruszalem kabelkami w niej i nic...

ustawienia typu balance, fader i inne ciekowastki sa ok wiec to odpada...

ruszalem takze delikatnie kabelkami w okolicach kostki zero efektu...

czacha.gifczacha.gifczacha.gif

ps za rady typu sprobuj podlaczyc 3 raz to zagra prawy tweeter a 4 to wszytko... dziekuje smile.gifsmile.gifsmile.gif

Napisano

a zrób eksperyment: włącz muzykę i gwałtownie przekręć pokrętło głośności (gwałtownie, nie znaczy "na full")

nie pytaj dlaczego... u mnie czasem lewa strone nie działa w całym zakresie częstotliwości i jak zrobię taki manewr to wszystko wraca do normy spineyes.gif

Napisano
  • Autor

...szkoda ze nie mam pokretla wink.gif

ale cos takiego sprobuje moze jakos wyjdzie...

dzieki za pomoc... jutro napisze jak mi poszlo

a takze dokaldnie przestudiuje kosteczki po oby stronach

Napisano

Jezeli na oryginalnym radiu wszystko gralo, to znajdziesz na nim opis wyprowadzen, a tym samym sprawdzisz co gdzie w kostce siedzi. U mnie bylo 2-kanalowe seryjne, (oznaczenie L bodajze). Ze zwrotnicami wcialem sie w oryginalne kable na wysokosci schowka nad nogami pasazera, ze zwrotnic do midbassow kable oryginalne podlaczone, do tweeterkow puszczone nowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.