Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strzela i sie dławi na ciepłym silniku

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam P1 z gazem pierwszej generacji i od paru dni auto dziwnie chodzi tzn na zimnym silniku wszystko jest ok ale jak sie zagrzeje to gdy jade wolno obroty oko 1,5-2 tys  i wcisne gaz w podłoge to strzela i szarpie przez moment a pozniej juz jest normalnie. Spalanie  w normie  filtry wymienione  siwece maja ok 15tys  gdzie szukac przyczyny ?

Napisano

Witam

Mam P1 z gazem pierwszej generacji i od paru dni auto dziwnie chodzi tzn na zimnym silniku wszystko jest ok ale jak sie zagrzeje to gdy jade wolno obroty oko 1,5-2 tys  i wcisne gaz w podłoge to strzela i szarpie przez moment a pozniej juz jest normalnie. Spalanie  w normie  filtry wymienione  siwece maja ok 15tys  gdzie szukac przyczyny ?

Membrany reduktora stwardniały?

Ile reduktor ma przejechane?

Napisano
  • Autor

Ja zrobiłem 31tys a ile wczesniej nie wiem jak kupiłem auto to instalacja miała 5 lat teraz ma 7 

Napisano

Witam

No to jeszcze pytanie czy to co opisujesz dotyczy jazdy na lpg czy na benzynie, ewentualnie które dotyczy lpg a które benzyny?

Te 7 lat to chyba już czas na membrany, ale nie ma co do tego reguły ...

Napisano
  • Autor

Tylko LPG na Pb jeździ idealnie No i jeszcze zauwazylem ze wolne obroty na lpg sa za niskie regulacja srubka przy reduktorze nic nie daje moge ja całkiem wykrecic i dalej jest tak samo jedynie jak ja wkrece całkowicie to gasnie  

Napisano

Tylko LPG na Pb jeździ idealnie No i jeszcze zauwazylem ze wolne obroty na lpg sa za niskie regulacja srubka przy reduktorze nic nie daje moge ja całkiem wykrecic i dalej jest tak samo jedynie jak ja wkrece całkowicie to gasnie  

Brak reakcji na regulację śrubą też wskazuje na membrany albo coś ze śrubą ...