Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

woda w uno - spostrzeżenia

Featured Replies

Napisano

witam.

Ponieważ dni stały się cieplejsze postanowiłem zerknąć pod dywaniki w moim uno. Oczywiście najpierw przegląd forum i manuali nt miejsc, którymi dostaje się woda do uno. Już na wstępie po podniesieniu tapicerki wiedziałem, że nie jest dobrze. Wszędzie mokro, w niektórych miejscach stojąca woda, a maty wygłuszjące nasiąknięte wodą na maxa. Pierwsze spostrzeżenie - maty w górnej części są suche czyli raczej nie cieknie z podszybia /obfity test wodny potwierdził to/. Dwa - oprócz sporych ilosci wody dużo błota - czyli woda dostaje się z podspodu. Po analizie zacieków nie można jednoznacznie powiedzieć gdzie cieknie ALE zauważyłem, że największy wyciek pochodzi z uszczelnienia drążka zmiany biegów pomiędzy kabiną a komorą silnika /po rozkręceniu okazuje się, że guma jest pęknięta/. Inne prawdopodobne miejsca /jak wcześniej koledzy zauważyli/ to mocowanie wachacza do podłogi oraz wg mnie umiejscowiona obok plastikowa zaślepka /korek/. Tyle obserwacji. Wniosek - silikon i uszczelnić wszystko co sie da oraz farba antykorozyjna bo rdzy jest sporo. Sugestie mile widziane. Dzięki. Narka. jugo.

acha jeszcze jedno miejsce - przejście kolumny kierowniczej do komory silnika - tam też był spory podciek.

Napisano

sprawdź sobie podłogę pod wykładziną dzwigając mate wygłuszającą przy progu, jak rdza przegryzie to na wylot to woda z kół dostaje się do środka, czasami nie wytrzymuje wzmocnienie na podnośnik hydrauliczny przy gaśnicy po prawej stronie i przy lewej sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.