Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Focus MkII] Brak lewego mijania i światła wstecznego

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie mam od wczoraj problem, otóż nie pali lewe światło mijania i wsteczny. Po przekręceniu przełącznika przekaźnik cyka prawa się zapala. lewa niestety nie. To samo ze światłem wstecznym nie świeci. Pod światło wsteczne miałem podpięte czujniki cofania w ostatnim czasie coś dziwnie się zachowywały w chwili obecnej nie działają. Bezpieczniki sprawdzone, żarówki też. Czy jest możliwość, żeby wywaliło gema ? Jeśli to gem to po którym ciągu liter mam dobrać nowego do obecnej wersji ? Oczywiście zdaje sobie sprawę że może wystąpić brak jakieś funkcji i trzeba będzie do programować. 

Napisano

A tylna wycieraczka działa jak włączysz wsteczny ?? możliwe że włącznik wstecznego zdechł..

Napisano
  • Autor

A tylna wycieraczka działa jak włączysz wsteczny ?? możliwe że włącznik wstecznego zdechł..

Działa, działa. Już coś tam zrobiłem i odzyskałem światło lewe i jakieś tam napięcie na lampie cofania. Dlaczego jakieś tam ? Jeśli podłączę pod lampę cofania czujniki cofania to działają jeśli żarówkę to cisza. Światło przednie mijania - żarówka się przepaliła ale tak jakoś dziwnie, na krótko za świeciła a dzisiaj już kaplica nie pali więc nowa żarówka i światła mijania już mam. Nie wiem jeszcze co z tym wstecznym jutro dalej będę grzebał. Zrobiłem test gema i przy włączaniu świateł uzyskałem sygnał dźwiękowy więc tu chyba wszystko ok. 

Edyta: światło cofania jest zależne od przedniej lewej lampy :D po wymianie żarówki już coś się dzieje na wtyku lampy tylnej :D

Edytowane przez Timon

Napisano

U mnie jakieś takie tam napięcie na żarówce od wstecznego było właśnie przy uszkodzonym włączniku wstecznego.. no ale wycieraczka tylna na włączonym wstecznym się nie włączała. Dziwna ta Twoja awaria..

Napisano
  • Autor

U mnie jakieś takie tam napięcie na żarówce od wstecznego było właśnie przy uszkodzonym włączniku wstecznego.. no ale wycieraczka tylna na włączonym wstecznym się nie włączała. Dziwna ta Twoja awaria..

Wycieraczka na wstecznym działa :) Niestety nie mam pojecia co jest z tym wstecznym ale znalazlem rozwiazanie - przekaznik. Z wtyku wstecznego pociagnalem  dwa kable do sterowania przekaznikiem a napiecie wzialem z gniazda w bagazniku wsteczne działa :D