Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wieje z nowego okna

Featured Replies

Napisano

Dwa tygodnie temu wstawiłem nowe okno w pokoju, bo poprzednie od początku było źle zamontowane (jeszcze za poprzednich właścicieli mieszkania).

Niestety nowe, świeżutkie 3-szybowe, 5-komorowe itp. okno też jakoś się nie sprawdza. Zobaczcie sami.

Wszystkie 'języki' do regulacji docisku uszczelki przekręcone w pozycję ZIMA.

Co może zrobić firma, która sprzedała i zamontowała mi to okno?

ps. okno jeszcze nie obrobione, czekam na ekipę.

Napisano

Ładne cyferki. Pewnie no name znaczy lokalny "producent" okien?

Składaj reklamację - a jak się oni nauczą robić, to ich sprawa. Czy to źle dobrane okucia do profili, czy może "zapomnieli" o uszczelkach albo niewłaściwe wstawili czy coś innego spaprali, to można zgadywać.

Napisano

Poprawnie wyregulować.

Napisano
  • Autor

Poprawnie wyregulować.

Niestety w okolicach, gdzie ta karteczka wchodzi między ramę a skrzydło nie ma czego regulować. Zaczep jest tylko jeden i wyżej, w okolicach klamki.

Napisano

Niestety w okolicach, gdzie ta karteczka wchodzi między ramę a skrzydło nie ma czego regulować. Zaczep jest tylko jeden i wyżej, w okolicach klamki.

No, to wygląda na niezłą tandetę. Wrzuć fotki, jak wyglądają okucia. Przecież to musi się wygiąć wcześniej czy później, jak nie ma docisku na górze i na dole (nawet w oknie o wysokości 40cm) a często jeszcze pomiędzy.

Napisano

Dwa tygodnie temu wstawiłem nowe okno w pokoju, bo poprzednie od początku było źle zamontowane (jeszcze za poprzednich właścicieli mieszkania).

Niestety nowe, świeżutkie 3-szybowe, 5-komorowe itp. okno też jakoś się nie sprawdza. Zobaczcie sami.

Nie denerwować się, chlapnąć kawkę, a jak przyjdzie ekipa - pokazać o co chodzi.

Ekipa weźmie narzędzie, podważy "trzymajki" pakietu, wyjmie pakiet szybowy i włoży inne podkładki pod pakiet - rozeprze ramę skrzydła i będzie wszystko szczelne.

Potem coś tam powiedzą, że nie za dobrze aby wszystko takie szczelne było... ;]

I będzie gitara.

A jak nie monterzy to reklamacją załatwi serwis posprzedażowy producenta okna - do mnie jeździli 5 razy. [Plastimet Ełk] [15 okien w domu]

Edytowane przez lessero

Napisano
  • Autor

Nie denerwować się, chlapnąć kawkę, a jak przyjdzie ekipa - pokazać o co chodzi.

Ekipa weźmie narzędzie, podważy "trzymajki" pakietu, wyjmie pakiet szybowy i włoży inne podkładki pod pakiet - rozeprze ramę skrzydła i będzie wszystko szczelne.

Potem coś tam powiedzą, że nie za dobrze aby wszystko takie szczelne było... ;]

I będzie gitara.

A jak nie monterzy to reklamacją załatwi serwis posprzedażowy producenta okna - do mnie jeździli 5 razy. [Plastimet Ełk] [15 okien w domu]

Zadzwoniłem do nich. Jak zacząłem o tym, że wieje mi z nowego okna pani od razu mi przerwała i poprosiła o reklamację na maila. Odniosłem wrażenie, że w ostatnim czasie odbyła już kilka takich rozmów.

Napisano

Zadzwoniłem do nich. Jak zacząłem o tym, że wieje mi z nowego okna pani od razu mi przerwała i poprosiła o reklamację na maila. Odniosłem wrażenie, że w ostatnim czasie odbyła już kilka takich rozmów.

Ja zostawiłem okno minimalnie rozszczelnione w kuchni i w salonie gdzie jest kominek.

Ale rozszczelnione tarasowe, sypialnia, pokój dziecka, biuro nie było mi potrzebne. 

Inne jaja to pobrudzone pakiety od wewnątrz - jakieś opalizujące plamy, albo subtelny odcisk łapy montera sklejającego pakiet;] 

Edytowane przez lessero

Napisano

Wygląda jak by okno było za bardzo przesunięte w stronę zawiasu i okucia okna i ościeżnicy się mijają. Do regulacji.

No chyba że ktoś popieprzył wymiary.