Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Galaxy MK2 1.9 TDI 115 PS Kilka pytań

Featured Replies

Napisano
Nie tak dawno kupiłem Galaxy MK2 1.9 TDI 115PS z 2000 roku, od pierwszego właściciela z DE z przebiegiem 389 tys (teraz ma już 394 tyś km). Powiem szczerze że auto strasznie mi przypasowało  Ogólnie z dieslami mam mało wspólnego bo jestem ogólnie zwolennikiem gazu ale historie o 1.9 TDI mówią że są pancerne ;] ... Auto nie ukrywam ale było tanie i trzeba będzie kilka rzeczy zrobić, co najważniejsze rdzy zero co jest dziwne w Fordzie. Mam w związku z tym autem kilka pytań:

1. Czy może padać sprzęgło dwumasowe? Objawami jest telepanie auta na wolnych obrotach, raz na jakiś czas przy odpalaniu słychać taki stukot specyficzny, niekiedy zgrzytną biegi. Jeżeli tak to jaki jest koszt takiego sprzęgła oraz ewentualnie jakich firm są polecane?

2. Słyszałem, czytałem  o jakimś dogrzewaczu?? Co to jest? Jak to działa i jak to uruchomić? Tym przyciskiem który jest zaznaczony na zdjęciu na czerwono?

3. Działa mi tylko drugi i trzeci bieg dmuchawy. W czym leży problem i jak go rozwiązać

4. Mam przyciemnione na fioletowo tylne boczne szyby ale tylna nie jest przyciemniona, widziałem ten sam motyw w kilku Sharanach i Galaxy to jakiś standard był?

5. Podgrzewanie fotela kierowcy raz działa raz nie. Teraz w większości akurat nie działa. Dzisiaj załączyło się raz ale jak zgasiłem auto i wsiadłem później to nie działało. 

6. Kierownica.... Jest jakiś patent na nią? Jest cała dosłownie obgryziona, jej szczątki zostają na ręku, przeglądałem allegro i same są takie. Obszyć ją? 

post-171386-0-66962900-1480459967_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.