Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to uszczelka pod głowicą????

Featured Replies

Napisano

Pytanie dla siedzacych bardziej w temacie...Dotyczy CC900-Pękaja mi przewody z obiegu chłodzenia(juz drugi poszedł) i mam w zbiorniczku wyrównawczym dziwny syf oleisty.Dodam ze moje CC ma juz 12 lat i jest ekspaatowane "mało litościwie",,,pozatym nic sie niedzieje , niekopci , niedymi, Smiga jak nówka.Czy to może być przyczyna zuzycia uszczelki pod głowica , czy brac coś jeszcze pod uwage?????????? crazy.gif

Napisano

> Pytanie dla siedzacych bardziej w temacie...Dotyczy CC900-Pękaja mi

> przewody z obiegu chłodzenia(juz drugi poszedł) i mam w

> zbiorniczku wyrównawczym dziwny syf oleisty.Dodam ze moje CC ma

> juz 12 lat i jest ekspaatowane "mało litościwie",,,pozatym nic

> sie niedzieje , niekopci , niedymi, Smiga jak nówka.Czy to może

> być przyczyna zuzycia uszczelki pod głowica , czy brac coś

> jeszcze pod uwage??????????

UPG roznie sie objawia ... ale oleisty syf w zbiorniczku plynu chlodzacego najprawdopodobniej na nia wskazuje oslabiony.gif

Napisano

w większości przypadków to uszczelka ale może się tesh tak zdarzyć, że głowiaca ma jakieś minimalne pęknięcie i tamtędy ucieka kompresja do obiegu płynu chłodzącego stąd oleista maź w zbiorniczku...

auto straciło na mocy? kopci na biało? telepie się silnik?

jakie są objawy?

Pozdro 600

Napisano

> w większości przypadków to uszczelka ale może się tesh tak zdarzyć,

> że głowiaca ma jakieś minimalne pęknięcie i tamtędy ucieka

> kompresja do obiegu płynu chłodzącego stąd oleista maź w

> zbiorniczku...

> auto straciło na mocy? kopci na biało? telepie się silnik?

> jakie są objawy?

> Pozdro 600

Objawów właściwie niema zadnych , poza pekajacymi przewodami ukłądu chłodzenia autko chodzi jak chodziło....Szczerze mówiąc juz zabrałem sie za wymiane uszczelki. Jest w jednym miejscu minimalnie przetarta:), ale bedzie nowa . 140 tyś jak na CC900 to i tak sporo , wiec nalezy mu sie nowa uszczelka , zasłuzył na nia.Przy okazji wymienie jeszcze sporo innych rzeczy na nowe:) . dzieki , waytogo.gifpozdrawiam

Napisano

Witam,

Tak przy okazji watku mam pytanko...Czy wymiana UPG jest skomplikowanym przedsiewzieciem? Czy wymagane sa jakies specjalne narzedzia,itp? W moim przypadku tez szykuje sie do wymiany i zastanawiam sie czy dam sobie sam rade... ? Dodam ze jako tako znam sie na tym, swego czasu z ojcem malucha, skode i kancioka rozbieralem i skladalem-wszystkie jezdzily dalej wink.gif

Ostatnio wymienilem samodzielnie termostat i dziala wiec nie jest zle brawo.gifyay.gif

Moj mechanik zaspiewal sobie 300zl za wymiane UPG z czego czesci to 80zl confused.gif

pozdr

Napisano

> Witam,

> Tak przy okazji watku mam pytanko...Czy wymiana UPG jest

> skomplikowanym przedsiewzieciem? Czy wymagane sa jakies

> specjalne narzedzia,itp? W moim przypadku tez szykuje sie do

> wymiany i zastanawiam sie czy dam sobie sam rade... ? Dodam ze

> jako tako znam sie na tym, swego czasu z ojcem malucha, skode i

> kancioka rozbieralem i skladalem-wszystkie jezdzily dalej

> Ostatnio wymienilem samodzielnie termostat i dziala wiec nie jest zle

> Moj mechanik zaspiewal sobie 300zl za wymiane UPG z czego czesci to

> 80zl

> po

Mysle ze jak ktoś grzebał juz troche przy silnikach poradzi sobie bez problemu z wymiana uszczelki.Najwazniejszy chyba w tym wszystkim jest klucz dynamometryczny , splanować głowice i można zakładać . A tak nawiasem mówiąc za 300 zł to ja sam pól samochodu wymieniłem -łacznie z rura za kolektorem , wszsytkimi płynami , olejami , uszczelkami itp....wiec zycze miłego dłubania przy CC,,,

aha i nieuszkodz sobie przewodu który idzie do zbiorniczka wyrównawczego - kosztuje 100 zł:D:D:)

Napisano

jeśli pękają węże to wymień termostat - identyczne objawy są w japońskich silnikach - wiem z pracy może też węże nie były takiej jakośći jak powinny..

Z wymianą uszczelki - nie jest trudna sprawa - jeśli będziesz robił to pierwszy raz to spokojnie, powoli bez nerwacji i dasz sobie radę

mnie wymiana UPG kosztowała:

25 zł uszczelka

70 zł - planowanie i szczelność

przy czym samo planowanie kosztuje w Kraku około 35 - 40 zł - ja robiłem pomiar szczelności bo mi szpilki mocujące klawiturę do głowicy powywalało - w sensie, że gwinty pozrywało i wyrwało szpilki

bez szczelności zmiścisz się poniżej 100 zł

i pamiętaj o płynie chłodniczym bo troszkę się go wyleje.... - mnie uciekło ponad 2 litry...

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.