Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nożyce do gałęzi

Featured Replies

Napisano

się zepsuły :(

post-134126-0-30624900-1481370190_thumb.jpg

złamała się część zaznaczona strzałką. z czego taką część dorobić i czy jest sens?

ps:to wygląda jakby było hartowane.

Napisano

attachicon.gifnozyce.jpg

złamała się część zaznaczona strzałką. z czego taką część dorobić i czy jest sens?

Ja sobie wyciąłem z aluminiowego korpusu dysku twardego, już ze trzeci rok działa ;]

Napisano

attachicon.gifnozyce.jpg

Znaczy gałęzie za grube były :-) Nie kombinuj. Kup nowe. A do grubszych używaj piły,

Napisano

kup nowe a nie dziaduj  :oki:

Jestem DZIADEM ! 

Lubię TO !   ;l

Napisano

Jesteś tym czym chcesz być; Twój wybór :-(

Napisano

Jesteś tym czym chcesz być; Twój wybór :-(

No tak, bo przecież teraz metroseksualni menszczyźni kupują, zamiast naprawiać  :hehe:

Dlaczego ?

Bo nie potrafią ! 

Za to potrafią wymądrzać się na forach internetowych (a tam jak wiemy, paznokci nie zabrudzą !). 

Tylko, że od samego gadania nic się nie zrobi  ;l

Wracając do tematu. Napraw, robiąc wstawkę z twardszego materiału. Nie widzę problemu. Wydać pieniądze zawsze zdążysz !

Edytowane przez rg15

Napisano

Napraw, robiąc wstawkę z twardszego materiału.

Nie musi być wcale z twardszego. Tak, jak pisałem, dociąłem tę "szczękę" z płyty nośnej dysku twardego - aluminiowej i działa już ze trzy lata. Dlatego z płyty dysku, że kilka sobie po demontażu starych dysków zostawiłem, a one z jednej strony mają grubą ściankę, która poszła na czoło szczęki, a z drugiej są już wstępnie podfrezowane na cieńszą grubość, która podeszła do stalowego mocowania w nożycach. Frezowanie ogarnąłem wiertarką stołową.

Napisano

No tak, bo przecież teraz metroseksualni menszczyźni kupują, zamiast naprawiać  :hehe:

Dlaczego ?

Bo nie potrafią ! 

Za to potrafią wymądrzać się na forach internetowych (a tam jak wiemy, paznokci nie zabrudzą !). 

Tylko, że od samego gadania nic się nie zrobi  ;l

Wracając do tematu. Napraw, robiąc wstawkę z twardszego materiału. Nie widzę problemu. Wydać pieniądze zawsze zdążysz !

Kupują bo myślą, Taki efekt uboczny postępu cywilizacyjnego. Jak koszt naprawy (czas, materiał, wysiłek) jest zbyt wysoki, to się kupuje nowe w miejsce uszkodzonego.

Co do "wymądrzania się" to pozostawię bez komentarza, bo ani to miłe ani grzeczne nie było.

Napisano
  • Autor

czyli, według Ciebie, ci co chcą coś naprawić to nie myślą? czyli według Ciebie myślenie to efekt uboczny postępu cywilizacyjnego? hahahahahaha

aś mnie ubawił...

Napisano

czyli, według Ciebie, ci co chcą coś naprawić to nie myślą? czyli według Ciebie myślenie to efekt uboczny postępu cywilizacyjnego? hahahahahaha

aś mnie ubawił...

Koledze raczej chodziło o to, że jak ma naprawić nożyce za 50 złotych kosztem 100 złotych, to się nie opłaca...

Napisano

Kupują bo myślą, Taki efekt uboczny postępu cywilizacyjnego. Jak koszt naprawy (czas, materiał, wysiłek) jest zbyt wysoki, to się kupuje nowe w miejsce uszkodzonego.

Co do "wymądrzania się" to pozostawię bez komentarza, bo ani to miłe ani grzeczne nie było.

Chciałbym Cie bardzo przeprosić, że trafiłem w czuły punkt. Nie spodziewałem się, że jesteś takim mężczyzną !

Przepraszam !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.