Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wygłuciszenie cięgien.

Featured Replies

Napisano

Macie jakieś patenty na wygłuszenie cięgien? Chodzi mi konkretnie o te wszsytkie pierdoły przy zamku klapy tylnej. U mnie jest to strasznie hałaśliwe. Slyszalem cos o mikrogumie, ale nie mam pojecia gdzie to dostac i jak użyc??? Każda rada okaże się cenna!;)

Napisano

> Macie jakieś patenty na wygłuszenie cięgien? Chodzi mi konkretnie o

> te wszsytkie pierdoły przy zamku klapy tylnej. U mnie jest to

> strasznie hałaśliwe. Slyszalem cos o mikrogumie, ale nie mam

> pojecia gdzie to dostac i jak użyc??? Każda rada okaże się

> cenna!;)

możesz je owinać najporściej taśmą parcianą i już będzie lepiej ...

wszelkiego rodzaju gąbki samoprzylepna które nie chłona wody też się nadają - również możesz poszukać na szrotach specjalnych "osłonek" na cięgna - wygląda to jak rurka z 2 płetwami wink.gif całość zrobiona jest z dość miekkiego materiału także dobrze spełnia swoja role ...

dalej, mocowania cęgien - te mało ruchome wink.gif najlepiej zamazać nieschnącymi specyfikami - na pęczki tego jest na rynku w tej chwili - to powinno ostatecznie rozwiązać Twoj problem ok.gif

Napisano

Ja tylną klapę cała wypchałem grubą gąbką. Takie anty-bhp'owskie ale cii smile.gif Najważniejsze że nic w środku nie brzęczy.

Cięgna wszelkie (i przewody) oklejałem gąbką,cieńką( co się pod panele podłogowe kładzie - została mi z remontu mieszkania) używają c do tego taśmy klejącej - może nie estetyczne ale skuteczne.

A w miejscach gdzie cięgna były blisko blachy dawałem albo silikon albo smar ( z braku niezasychającej mazi opisywanej często na forum wink.gif ).

Napisano
  • Autor

no wszystko ok, ale tylko do momentu kiedy cięgno wchodzi w "oczko" drugiego cięgna:/ Tam sie raczej nic nie da upchać. Gdzie szukać tych "niezasychających specyfików"?;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.