Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szkoda OC a amortyzacja mienia

Featured Replies

Napisano

W październiku uszkodzono mi zaparkowane 2oo.

Oprócz szkód na motocyklu wystąpiły też szkody na "mieniu" - w strzępy poszedł pokrowiec oraz zerwany został łańcuch zabezpieczający.

Motor został naprawiony bezgotówkowo, natomiast w kosztorysie nie ujęto "mienia".

Odwołałem się, złożyłem kwity za zakup nowego pokrowca+łańcucha (pokrowiec identyczny z porwanym, łańcuch analogiczny, innego nie było).

Przyszła wycena: 30zł :hehe:  bo: nie złożyłem kwitów (paragonów, faktur) za uszkodzone "mienie" ( :facepalm:), a więc wartość pokrowca oszacowali na podstawie jakiejś (?) + potrącili amortyzację 50%, wartości łańcucha nie oszacowali na żadnej podstawie (bo nie potrafili). 

I teraz tak (skupcie się):

- o ile temat amortyzacji części używanych do naprawy z OC jest rozkminiony na wszelkie sposoby + wyrok SN

- to temat amortyzacji innego uszkodzonego "mienia", takiego jak w/w lub sakw, toreb, kasków, kurtek, rękawic, osłon, itp. dodatkowego wyposażenia użytkowników 2oo jest ... hmmm ... niezbyt dostatecznie wyjaśniony.

Nosz kur...., mam trzymać paragon za kask, albo dostanę 30% wartości kasku i mam szukać używki w tej cenie, albo butów ... fujjjjj.....

Napisano

Napisz im aby Ci dostarczyli produkt taki jaki miałeś do dnia uszkodzenia i najlepiej niech to zrobią za 30 zł :) , znam ból bicia sie z ubezpieczycielem , walczyłem rok :(

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Odwołałem się i ugrałem...prawnika brak, pomagał mi legalis :ok:

Tekst odwołania - dla potomnych:

odw1.jpg

odw2.jpg

Decyzja:

OC.jpg

Edytowane przez el_guapo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.