Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rok i 15 kkm z S-Max 2,0EB PS Titanium S 2012

Featured Replies

Napisano

Jak wszyscy to i ja.

Kupiony 11.2015 (trochę ponad rok temu) z przebiegiem 140 kkm, teraz ma 155 kkm.

Kupiony od firmy w której pracuję, na przetargu, za 52 kpln, więc za dobrą cenę w porównaniu do innych na rynku w takim samym wypasie.

Zalety:

1. Dużo przestrzeni dla pasażerów, wszystkie fotele oddzielnie regulowane, duży bagażnik (ja mam wersję 5 osobową)

2. Skórzana tapicerka, grzane fotele, dobre fabryczne audio (elegancko działa ze wszystkimi nośnikami, w tym USB i BT)

3. Mocny silnik (podkręcony z 203KM do 240KM) oraz dobrze działająca skrzynia biegów PowerShift

4. Precyzyjny układ kierowniczy, dobrze czuć drogę

5. Dobrze zestrojone zawieszenie (wersja titanium S ma obniżone o 15 mm bodajże), nierówności wybiera jak należy

6. Znośne spalanie, średnio w jeździe mieszanej wychodzi 10 l / 100 km. Niestety komp przekłamuje o litr (pokazuje 9)

7. Ledowe oświetlenie wnętrza, indywidualne dla każdego, jak pasażer czyta książkę to nie przeszkadza kierowcy

Wady:

1. Brak szyberdachu (miałem w Scenicu i fajna to rzecz)

2. Brak możliwości instalacji LPG (niby już jakieś instalki są do bezpośredniego wtrysku, ale drogie i nie wiadomo jak się sprawują)

3. Brak wentylacji foteli (no ale to można uznać za zbytek)

4. Mało wydajna klima, musi chodzić na wyższych biegach (w porównaniu do służbowego Focusa i C-Maxa mojego ojca, ale wiadomo - auto jest większe)

Awarie i serwis:

Przez ten czas brak. Tylko normalna eksploatacja, co 10 kkm wymiana oleju i filtrów, raz na rok serwis klimy, kupione nowe oponki na lato i na zimę, założony hak i parę innych drobnych modyfikacji (opisanych na mojej stronie).

Także, gdyby ktoś się namyślał na kupnem S-Maxa to ja polecam. :)

Edytowane przez ArekMiz

Napisano

To ja dopiszę większego brata Galaxego:

2009 rok 2.0 TDCI, kupiony przeze mnie z przebiegiem 151kkm w 2013 roku, obecnie około 216kkm.

Zalety

1. Pakowność - jeśli na wakacje nie spakujesz się do Galaxego - to następny krok to dostawczaki. ;] Ogromny bagażnik, dużo miejsca przód/tył, nawet przy 7 miejscach jeszcze coś można włożyć do bagażnika (Easy Walker Duo wraz z gondolkami i plecakiem z klamotami dla dzieciaków na cały dzień)

2. Fajne zawieszenie, jak na takie coś dobrze się prowadzi, jest dość komfortowy, choć nie jest mistrzem.

3. Znośnie spalanie - 9l w mieście - przy średniej 144km/h na autostradzie pali w granicach 8.2-8.5l.

Wady:

1. Awaryjność - pęknięta rura intercooler - kolektor, dziura w intercoolerze (nie wiem z jakiej przyczyny), zwór sterowania turbosprężarką, przetarte przewody klimy do trzeciego rzędu siedzień (typowe dla Galaxego), padły zegary :/ Do tego oczywiście eksploatacja normalna (klocki przód, tarcze+klocki tył, oleje, filtry, tysiąc żarówek pozycyjnych ;) , krótkie wahacze tył, duże tuleje dużego wahacza tył, amortyzatory przód).

2. Jakość wnętrza - jak jeszcze tapicerka na fotelach jest jak Cię mogę, tak jakość deski to mały dramacik.

3. Kultura pracy silnika - po V6 w Vectrze jest jakoś tak biednie jak słyszę tego diesla

4. Osiągi - jakieś są ale cudów nie należy się spodziewać po 140KM.

jak coś to pytajcie - pewnie coś pominąłem. ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.