Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[J] Podłokietnik akcesoryjny

Featured Replies

Napisano

Nie lubię poprawiać fabryki ale niestety moja astra podłokietnika fabrycznego nie miała i w końcu dojrzałem do zakupienia i zamontowania podłokietnika akcesoryjnego. W poprzednich samochodach miałem - bardzo było to wygodne i w astrze trochę mi tego brakowało - szczególnie w dalszych trasach.

Trochę szukałem, porównywałem i mój typ padł na jeden z podłokietników ze znanego portalu handlowego ;)

Poniżej kilka fotek i moich spostrzeżeń po 3 dniach z tym wynalazkiem. Może ktoś też się zastanawia nad zakupem i trochę mu pomogę. I nie jest to artykuł sponsorowany w razie czego ;]

Zdjęcia pochodzą z mojego samochodu.

Kilka fotek jak to wygląda w aucie:

20170205_173730.jpg

20170205_173803.jpg

20170205_173812.jpg

20170205_173921.jpg

20170205_173833.jpg

Jakość wykonania nie powala ale nie jest też tragiczna, materiał na wierzchu jest nawet miły w dotyku. Plastik twardy ale odlewy wykonane stosunkowo precyzyjnie - żadnych ostrych zakończeń, spękań, czy nierówności.

Podłokietnik nie przeszkadza w zapinaniu pasów, ani zaciągnięciu ręcznego, bez problemów można też korzystać z pierwszego miejsca na kubek, nad drugi zachodzi minimalnie. Dla mnie mógłby być minimalnie niższy ale to oczywiście wszystko zależy jak ktoś ma ustawiony fotel, jakiego jest wzrostu itd.

Minus wynikający z budowy - z racji tego, że jest dość długi mocniejsze oparcie na jego początku powoduje że całość delikatnie się ugina - plastik po prostu pracuje.

W środku mały schowek na szpargały, wyściełany miękkim materiałem - za to plus - przedmioty w środku się nie tłuką. Całość można rozłożyć do "pionu". Pomiędzy pionem a poziomem jest kilka pozycji, w których można podłokietnik "przytrzymać". Do pionu podnosi się go jednym ruchem natomiast, żeby wrócić do pozycji poziomej należy przycisnąć przycisk tuż pod przyciskiem otwierania schowka i z wciśniętym przyciskiem ciągnąć całość w dół (jest tam jakaś zapadka). Dość to niewygodne, do tego trzeba przycisk trzymać mocno bo ze dwa razy mi się przy sprawdzaniu jak działa przyciął (pewnie dlatego, że trochę słabiej przycisk trzymałem i pewnie sprężyna nie dociskała mechanizmu blokady).

20170205_173951.jpg

20170205_173935.jpg

Montaż - prosty, zajął mi 20 minut spokojnego grzebania. Ktoś wykombinował to dość sprytnie bo chociaż trzeba wykonać dziury w konsoli to robi się je pod gumową wykładzinką w tym dużym "schowku". Dzięki temu, jeżeli będziemy chcieli się podłokietnika pozbyć to ingerencja w konsolę będzie niewidoczna. Jak widać na zdjęciu - do konsoli dokręcamy bazę - a do tej bazy dopiero właściwy podłokietnik.

20170203_210400.jpg

Fabryka to nie jest ale ogólnie mogę polecić - mocne 7/10 - jak się będzie sprawował w dłuższym okresie czasu, zobaczymy. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.