Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naglosnienie fiata bravo

Featured Replies

Napisano

Witam,

Na poczatek chcialbym sie przywitac. W drugim kroku stwierdzic, ze mam malo warta instalacje jaka fabryka dala smile.gif

Mam w zwiazku z tym pytanko czy ktos ma doswiadczenie w naglasnianiu bravo tak abym mogl powielic sprawdzony zestaw smile.gif?

Ewentualnie czy mozecie cos polecic. Z przodu mozna zamontowac w seryjne miejsca tweetery, a w drzwi po dostosowaniu + MDF 16 cm glosniczki z tego co wiem 70 mm glebokosci wtedy jest do dyspozycji.

Z tego co sobie tutaj doczytalem (o bravo malo) polecacie PowerBassy i pewnie je zakupie. Tylko wtedy jaki wtedy zestawik skomponowac aby wspolgral.

Czego oczekuje? Dobrego basiku, raczej dla ucha niz na zewnatrz (choc nie mowie, ze na zewnatrz ie moz ebyc slychac, po prostu nie zalezy mi na tym smile.gif).

Myslalem o skrzynce do bagaznika + wzmacniacz + glosniki przod + ewentualnie co jescze trzeba bedzie. Z tylu mam jakies standardy i jesli bedzie to mozliwe moglyby zostac. Jesli jednak wplyna znaczoco na bezzasadnosc wydawania kasy na reszte to tez mozna wyienic).

No i radio. Czy na standardzie jest sens to puszczac? Tzn czy da rade podpiac i zagrac. Zalezy mi na nim gdyz jest wkomponowane w kokpit. Jesli calkowicie odpada co polecacie w zamian? MP3 obowiazek, przydaloby sie jakies wejscie na playera ale niekoniecznie.

Calosc w miare mozliwosci powinna sie zamknac w 1500-2000. Jesli trzeba bedzie wiecej kupie sobie w II etapach

Napisano

zacznij od zakupu głośników na przód np. PowerBass PB-CK6v.2 Chrome (380zł) lub proa simpex (ok 450zł bardzo ładnie grają wg mnie lepiej niż powerbassy)

następnie poszukaj jakiegoś radyjka. koniecznie musi być to radyjko firmowe. polecam: alpine, pioneer lub jakies inne za około 600-800 zł. myślę że za takie pieniądze jest bardzo duży wybór.

następnie musisz zakupić wzmacniacz. koniecznie 4o kanałówkę. 2 kanały będą zasilać przód a 2 pozostałe po zmostkowaniu tył.

oststnio słuchałem pieca firmy blaupunkt gta4 i nawet fajnie grał na powerbassach. cena 300zł.

jeżeli do tego miejsca zostało ci ok 400 zł to przeznacz te pieniądze na wygłuszenie drzwi oraz jakieś średnie okablowanie. przewód z rdia do wzmacniacza jest tu najważniejszy i nie rqadzę kupować najtańszego jaki znajdziesz.

jak widzisz za ok 2000 będziesz miał bardzo fajny zestawik w II turze dozbierasz ok 400-600 zł na suba i będziesz naprawdę zadowolony.

ps. jeżeli chodzi o tą nieszczęsną zabudowę radia w standardzie to można kupić specjalną ramkę która pozwoli ładnie wkomponować radio w konsolę.

Napisano

> ps. jeżeli chodzi o tą nieszczęsną zabudowę radia w standardzie to

> można kupić specjalną ramkę która pozwoli ładnie wkomponować

> radio w konsolę.

post-30137-14352470218751_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

hmm no fajne to smile.gif Moje obawy co do radia niefrmowego to wyglad + zlodzieje. Ale ta atrapa duzo zalatwi. Bede szukal czegos takiego. Latwo to dostac? Fiatowskie czy gdzies na allegro szukac?

Napisano

> Mam jeszcze pytanko.

> Wyszukalem sobie te PB i tam jest takei pudeleczko

> http://www.powe.com.pl/product_info.php/cPath/27/products_id/121

> Czym ono jest w zestawie, w skrocie do czego sluzy i gdzie je

> najlepiej montowac (jeszcze nie dokonywalem zakupu).

> Konio

To pudełeczko zowie się zwrotnicą smile.gif

Z radyjka idą kabelki właśnie do tej zwrotnicy. Ona sobie odcina jakieśtam częstotliwości smile.gif

Oprócz tego masz tam wyjścia oznaczone jako "woofer" i "tweeter" a więc w odpowiednie miejsca podłączasz woofer (ten większy głośnik) i tweeter (ten malutki) smile.gif

A zwrotnicę montujesz gdzie Ci pasuje. Jedni gdzieś ją chowają, inni montują na wierzchu... Jak kto woli

Napisano

> hmm no fajne to Moje obawy co do radia niefrmowego to wyglad +

> zlodzieje. Ale ta atrapa duzo zalatwi. Bede szukal czegos

> takiego. Latwo to dostac? Fiatowskie czy gdzies na allegro

> szukac?

na allegro

ale są trzy rodzaje ramek:

-najładniejsza, pełniejsza niż ta na zdjęciach, ale bez możliwości montażu atrapy - klik

- taka jak na zdjęciu, z możliwością montażu atrapy - klik

- ramka która wygląda jak ta pod atrapę, ale nie ma trzech otworów na dole i dwóch wgłębień na górze, w związku z czym nie założysz na nią atrapy. Niby tutaj jest taka, ale chyba im się zdjęcia pomyliły

podałem linki do propozycji pierwszych z brzegu, od jednego sprzedawcy. Przy zakupie poszukaj najtańszych

Napisano
  • Autor

> To pudełeczko zowie się zwrotnicą

> Z radyjka idą kabelki właśnie do tej zwrotnicy. Ona sobie odcina

> jakieśtam częstotliwości

> Oprócz tego masz tam wyjścia oznaczone jako "woofer" i "tweeter" a

> więc w odpowiednie miejsca podłączasz woofer (ten większy

> głośnik) i tweeter (ten malutki)

> A zwrotnicę montujesz gdzie Ci pasuje. Jedni gdzieś ją chowają, inni

> montują na wierzchu... Jak kto woli

Aha. A jesli bede mial wzmacniacz to najpierw ida do wzmacniacza kable a potem do tej zwrotnicy? Czy odwrotnie?

Napisano

> Aha. A jesli bede mial wzmacniacz to najpierw ida do wzmacniacza

> kable a potem do tej zwrotnicy? Czy odwrotnie?

Radio->wzmak->zwronica->głośniki smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.