Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Domowej roboty gotowe auto elektryczne - ciekawostka.

Featured Replies

Napisano

http://allegro.pl/berlingo-elektryczne-ekologiczne-tanie-i6706358012.html#thumb/5

Cena wydaje mi się bardzo OK. Aż zadzwoniłem do sprzedającego - jest twórcą tego auta, sam je przerobił.

Zasięg na jednym ładowaniu wg jego słów to około 150 km przy prędkości rzędu 50-60 km/h max (masa baterii robi swoje)

Powiem szczerze gdybym miał 8 klocków do wydania na głupoty to sam bym go wziął jako wózek na zakupy, jak napisałem na motokąciku. :)

Napisano

Rozłącznik za fotelem kierowcy - piękna sprawa. :phi:

Wygląda chyba nawet na większy niż 63A.

Czy mi się wydaje, czy auto tak siedzi na dupie przez te baterie?

Ino jest jeden spory mankament, jak się coś wysra z napędem to serwis w Kobylej Górze....

Edytowane przez lessero

Napisano

I pewnie waga tych aku jest taka ze da się na pake załadować  reklamówkę podpasek :facepalm:

Napisano

Bateria i prostownik wydają się być z wózka widłowego :)

Napisano
  • Autor

@MarCo tam jest 8 akumulatorów - policzyłem na fotce.

Co do dopuszczalnej ładowności to pewnie jest deko więcej niż paczka podpasek. Z przysiadem dupy też można by sobie poradzić.

Ja tam podziwiam faceta, że mu się chciało, i że coś z tego wyszło, co jeździ i nadaje sie do normalnej eksploatacji. :ok:

Powtórze się, gdybym miał te pieniądze to pewnie bym go wziął, bo na dojazdy do roboty prędkość 60 km/h mi styknie, a zasięg 150 km jest dla mnie sporo aż nadto.

Najwyżej dałbym aku o połowę mniejsze, kosztem zasięgu, ale za to pewnie wzrosłaby Vmax i ładowność. :ok:

I szczerze, gdyby to nie był dla mnie drugi koniec Polski to podjechałbym dla samej ciekawości obejrzec ten wynalazek a najlepiej karnąć się nim.

Napisano

@Cinek

W/g mnie przerost formy nad treściom :no: 

Napisano
Dnia 9.02.2017 o 20:36, Cinek napisał:

Ja tam podziwiam faceta, że mu się chciało, i że coś z tego wyszło, co jeździ i nadaje sie do normalnej eksploatacji. :ok:

Skoro takie świetne-to czemu sprzedaje:phi:

Nie, żebym był jakimś krytykiem ale myślę, ze tak różowo nie jest z tą normalną eksploatacją:) 

Pewnie baterie na wykończeniu albo stale się coś psuje;]

Napisano

U mnie w firmie szef kupił Peugeota też elektryczny dla zaopatrzeniowca na magazyn. Było tylko chwilę na firmie i już dawno nie ma. Ogólnie porażka. Zrobili 120 km i trzeba było ladować. A ładował się chyba noc. Nie mówiąc o tym że na wyposażeniu z rzeczy elektrycznych co by prąd pobieralo nic. Nawet radio nie było nie wspominając o szybach czy coś.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Mówi że jeszcze nie zrobił. Wg jego słów - rozszerzony przegląd na SKP i można rejestrować.

Podobno budował ten pojazd 9 miesięcy sobie samemu, na dojazdy do pracy. Ale zmienił robotę i obecnie dojazd jest poza możliwościami tego pojazdu.

Napisano

Kiedyś była historia z cieciem który wykitowal w robocie. Przy okazji okazało się że w aucie miał zestaw aku które lądował firmowym prądem a potem w domu się podlaczal do instalacji i sobie go używał.

Kiedyś była historia z cieciem który wykitowal w robocie. Przy okazji okazało się że w aucie miał zestaw aku które lądował firmowym prądem a potem w domu się podlaczal do instalacji i sobie go używał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.