Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak i gdzie dorobić linki (cięgła) do sterowania lusterkami?

Featured Replies

Napisano

Siemka... Kupiłem lusterka od passata b2 i chcę je zaadoptować w vw polo... Nie pytajcie po co ani jak w każdym razie otwory w słupku w miarę pasują problem natomiast dotyczy tego, że lusterka a w zasadzie cięgła idące do dżojstika sterującego lusterkami są za krótkie. Po prostu w passacie dżojstik znajduje się bliżej lusterek niż w polo.

Dodam jeszcze że przekładka starych linek do nowych lusterek też chyba się nie uda gdyż zarówno linki jak i dżojstiki są już dość mocno skorodowane. W tych od passata wszystko jest czyściutkie - niestety linki są za krótkie...

Macie jakieś pomysły na przedłużenie tych linek? Może można je kupić w odpowiedniej długości? A może jest jakiś warsztat który takie rzeczy robi?

Chodzi o te linki (stalowe plecionki - każda oczywiście w tuneliku żeby się nie załamywała podczas przeciągania).

276820098-polo.jpg

post-27080-14352470221212_thumb.jpg

Napisano

> Siemka... Kupiłem lusterka od passata b2 i chcę je zaadoptować w vw

> polo... Nie pytajcie po co ani jak w każdym razie otwory w

> słupku w miarę pasują problem natomiast dotyczy tego, że

> lusterka a w zasadzie cięgła idące do dżojstika sterującego

> lusterkami są za krótkie. Po prostu w passacie dżojstik znajduje

> się bliżej lusterek niż w polo.

> Dodam jeszcze że przekładka starych linek do nowych lusterek też

> chyba się nie uda gdyż zarówno linki jak i dżojstiki są już dość

> mocno skorodowane. W tych od passata wszystko jest czyściutkie -

> niestety linki są za krótkie...

> Macie jakieś pomysły na przedłużenie tych linek? Może można je kupić

> w odpowiedniej długości? A może jest jakiś warsztat który takie

> rzeczy robi?

> Chodzi o te linki (stalowe plecionki - każda oczywiście w tuneliku

> żeby się nie załamywała podczas przeciągania).

Autolinka Warszawa-Janki

Napisano
  • Autor

> Autolinka Warszawa-Janki

boje_sie.gif Super!! Właśnie jadę do Wawy za tydzień w poniedziałek... Szkoda że t na al. Krakowskiej bo pewnie się zakorkuje właśnie w godzinach mojego pobytu crazy.gif

Jak myślisz - jest szansa że zrobią mi to na "poczekaniu"? Widzę że w katalogu nie mają cięgiełek do lusterek ale przeczytałem na stronce że "dorabiają" każdą linkę...

DZIĘKI WIELKIE ZA INFO...

PS> Jak ktoś ma jeszcze jakieś namiary to chętnie poznam food.gif

Napisano

> Jak myślisz - jest szansa że zrobią mi to na "poczekaniu"? Widzę że w

> katalogu nie mają cięgiełek do lusterek ale przeczytałem na

> stronce że "dorabiają" każdą linkę...

Zadzwoń, zapytaj. Z tego co wiem dorabiają na poczekaniu...

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Zadzwoń, zapytaj. Z tego co wiem dorabiają na poczekaniu...

Zadzwoniłem zapytałem... dorabiają w ciągu kilku h... Wczoraj do nich zajeżdżam (nie bez znaczenia jest fakt że prawie całą wawę musiałem przejechać do nich) - pokazuję o co mi biega (miałem ze sobą lusterko) a facet mówi że po pierwsze nie ma takich kołnierzy (taki pancerz jakby ze sprężyny) a po 2gie linkę może jakąś znajdzie ale trochę grubszą... Przyniósł jakąś 1,3mm - chyba 2x grubsza od tej które mam w lusterku - przymierzyłem - jakoś wchodzi ale dość ciasno (w kołnierz). Kupiłem kilka metrów (ok 8,5zł/1m crazy.gif ) ale po sprawdzeniu w domu na spokojnie doszedłem do wniosku że jednak jest za gruba - ciężko chodzi - ociera)...

Zatem trochę się rozczarowałem że warsztat specjalizujący się w dorabianiu linek nie zaoferował mi tego co potrzebuję - owszem gdyby pewnie chodziło o linki gazu, sprzęgła itp to coś by zrobili... tak czy inaczej mój plan spalił na panewce...

Na szczęście wpadłem na pomysł który najprawdopodobniej pozwoli mi na wykorzystanie linek ze starego lusterka, pancerza po części z nowego i starego i kilku innych podzespołów z których mam nadzieję uda mi się własnoręcznie stworzyć dłuższe cięgła do lusterek... mam już kilka pomysłów które na razie wydają się realne do wykonania icon_rolleyes.gif

Napisano

a może warto kupić silniczki do lusterek, jakiś dżojstik i zrobić sobie elektryczne? hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.