Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z zasilaniem (chyba)

Featured Replies

Napisano

No wiec tak, podlaczylem wzmaka na krotko (puscilem kable obok auta) wzmak sie odpalil, wprawdzie nie grala muza bo chyba ma zwalone kanaly, ale lampka power sie odpalila, wiec puscilem przewody juz w samochodzie, dwa dni pozniej (znaczy sie dzisiaj), chcialem podlaczyc wzmaka kolegi, na 100% sprawnego, no i o dziwo nie dzialalo, nawet lampka power sie nie zapalila, podlaczylem wiec wzmaka tego ze zwalonymi kanalami, i teraz lampka tez sie nie zapalila:( Wydaje mi sie ze jest cos z zasilaniembo jak dotknalem na chwile masa do plusa to nie bylo zadnej iskry :/ a chyba powinna byc. Pomozcie mi prosze, bo juz nie wiem czego to moze byc wina, sprawdzilem kable czy gdzies nie zostal jakis uszkodzony, ale wszystko jest ok.

Napisano
Bezpiecznik na plusowym kablu zasilającym sprawdziłeś?
Napisano
  • Autor

Tak sterowanie do wzmaka podlaczylem, bezpiecznik na kablu tez jest ok.

Napisano

To miernik w dłoń i się upewnij czy masz napięcie na końcach przewodów zasilających(przy wzmacniaczu) ...

Sprawdź jeszcze czy czincze są całe.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź jeszcze czy czincze są całe.

Popraw mnie jesli sie myle, ale nawet gdyby czincze byly zwalone to zasilanie i tak by sie swiecilo?

Napisano

> Popraw mnie jesli sie myle, ale nawet gdyby czincze byly zwalone to

> zasilanie i tak by sie swiecilo?

12V będziesz miał stałe ale piec będzie działał tylko wtedy jak dostanie osobne zasilanie z kabelka sygnałowego. mozesz zewrzeć własnie ten sygnał z plusem 12V wtedy będzie (powinna dioda swiecic)

pozdro

Napisano

Może masy nie ma. Sprawdź dokładnie czy sie kabel nie wyślizgnął z konektora.

Napisano

Tak, ale zauważ że wcześniej się wzmak włączał a nic nie grało.

Napisano

Dokładnie. Miałem taki przypadek.

Dostałem wzmaka i na drugi dzień u kumpla chciałem podpiąć i sprawdzić. Odpiąłem jego Signata i podłączyłem swoją Alpe, grało ciszej niż na samym radiu :/

Załamany podpiąlem spowrotem Signata i.... nie gra, ale kontrolka chyba sie paliła, nie pamiętam. Okazało sie, że wysunał sie kabel masy z konektora.

To że kontrolka sie świeciała , czy cicho grało to możliwe że kabel dotykał paroma "włoskami" do konetora.

PS

Było - 20 stopni

Napisano
  • Autor

> Może masy nie ma. Sprawdź dokładnie czy sie kabel nie wyślizgnął z

> konektora.

Bingo wink.gif ale do tego juz doszedlem wczoraj wink.gif w sumie zaden kabelek sie nie wyslizgnal ani nic nie dotykalo, ale faktycznie wina bylo brak masy wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.