Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] - Automat a gaśnie

Featured Replies

Napisano

Witam. 

W mojej astrze z automatem dzieje się dziwna rzecz. Przy ruszaniu i naciśnięciu gazu a potem puszczeniu pedału gazu obroty silnika spadają tak, że czasami silnik zgaśnie. Podobnie się dzieje na biegu wstecznym. Co to może być?

Dodam, że na biegu neutralnym lub postoju auto trzyma 800 obr/min i wydaje się że z silnikiem jest ok.

Czy to może być wina skrzyni biegów?

A może jakiś czujnik?

Każda porada będzie przydatna.

Napisano

Obroty spadają szybko, jak na luzie, czy hamuje silnikiem, ale zamiast w pewnym momencie zacząć ciągnąć, do spada dalej i gaśnie?

Napisano
Dnia 12.04.2017 o 20:04, Orochimaru napisał:

Obroty spadają szybko, jak na luzie, czy hamuje silnikiem, ale zamiast w pewnym momencie zacząć ciągnąć, do spada dalej i gaśnie?

Wrzucam bieg D lub R, cisnę na gaz ale zaraz odpuszczam gaz bo "coś" i wtedy potrafi zgasnąć. Nie za każdym razem ale miałem kilka takich sytuacji. Najgorzej jest jak jestem w ruchu ulicznym, przycisnę gaz a za chwilę odpuszczę a on zgaśnie. Musze wtedy się zatrzymać i go odpalić.

Częściej zdarzało mi się na wstecznym przy wyjeżdżaniu z parkingu.

Na N lub P trzyma obroty, hamuje silnikiem normalnie. Trzyma obroty. Te sytuacje zdarzają się tylko przy ruszaniu i mocnym naciśnięciu gazu. Wtedy po odpuszczeniu obroty spadają bardziej.

Jakieś sugestie?

Napisano

Uruchom cały osprzęt elektryczny jaki masz: ogrzewanie szyby tylnej, światła, dmuchawę, klimatyzację i sprawdź jak silnik reaguje z tym obciążeniem na luzie.

Napisano
Dnia 18.04.2017 o 20:43, Orochimaru napisał:

Uruchom cały osprzęt elektryczny jaki masz: ogrzewanie szyby tylnej, światła, dmuchawę, klimatyzację i sprawdź jak silnik reaguje z tym obciążeniem na luzie.

Zrobiłem jak mówiłeś. Obroty lekko wzrosły po włączeniu klimatyzacji a potem lekko spadły i potem utrzymywały się na 800 obr/min. Taka sytuacja. 

Czy to może być wina jakiegoś regulatora napięcia? Trochę strzelam ale nie miałem wcześniej automatu. Czekam na dalsze sugestie.

Napisano

Chodziło mi o to, żebyś sprawdził, czy silnik nie gaśnie, po dodaniu gazu i puszczeniu, z całym tym obciążeniem, ale na luzie :oki:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.