Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak zorganizować sprzedaż?

Featured Replies

Napisano

Już wkrotce pozbędę się 07. i dopadnę ccs, i z tego powodu rodzi sie pytanie, jakie formularze wypełniające będą mi porzebne podczas sprzedaży?

Napisano

W zasadzie Tobie powinno zależeć tylko na umowie. Pamiętaj o paragrafie, że kupujący zapoznał się ze stanem technicznym kupowanego samochodu swiety.gif. Można sobie ściągnąć z neta gotowe umowy. Do wypełnienia jest też jakiś formularz skarbowy, ale zatroszczenie się o to leży w interesie kupującego, bo to on opłaca umowę w U.S.

A właśnie. Musisz jeszcze zgłosić sprzedaż samochodu w ubezpieczalni (tam gdzie masz OC). W większości można to zrobić telefonicznie.

Napisano
  • Autor

> W zasadzie Tobie powinno zależeć tylko na umowie. Pamiętaj o

> paragrafie, że kupujący zapoznał się ze stanem technicznym

> kupowanego samochodu . Można sobie ściągnąć z neta gotowe

> umowy. Do wypełnienia jest też jakiś formularz skarbowy, ale

> zatroszczenie się o to leży w interesie kupującego, bo to on

> opłaca umowę w U.S.

> A właśnie. Musisz jeszcze zgłosić sprzedaż samochodu w ubezpieczalni

> (tam gdzie masz OC). W większości można to zrobić telefonicznie.

Mogę dostać jakiegoś linka, z którego będę mógł pobrac umowę? Jak taki paragraf ma wygladać i w którym miejscu powinien się znaleść?

Napisano

Nie wiem jak koledzy, ale ja bym Ci radził żebyś się zmieścił z tą umową na jednej stronie! Pisz nawet maczkiem bylebyś się zmieścił. Ja musiałem odwiedzać Wydział Komunikacji 3 razy angryfire.gif Bo Pani w okienq powiedziała że jest zła umowa, aż w końcu się wkurzyłem na kartce A4 przepisałem całą umowę na kompie! Zaniosłem i się udławiła tym biglaugh.gif

Powodzenia

Napisano

> Już wkrotce pozbędę się 07. i dopadnę ccs, i z tego powodu rodzi sie

> pytanie, jakie formularze wypełniające będą mi porzebne podczas

> sprzedaży?

Wlasnie to przerabialem miesiac temu bo kupowalem dla laski sejczka a w sobote sprzedaje Honde.

Potrzebne ci ebedzie umowa kupna-sprzedazy wazne bys na koncu zastrzegl sobie ze kupujacy odesle ci ubezp OC zaraz po ubezpieczeniu na nowe nazwisko i ze sie zrzeknie tegoz ubezpieczenia --> wtedy dostaniesz niewykorzystany zwrot kaski wiec warto bo AC mozesz otrzymac odrazu.

No i dokumenty deklaracji podatkowej PCC 1 a jesli byli wspolwlasciciele obojetnie czy w opci ty kupujesz czy ty sprzedajesz to tez PCC 1A.

Ja zawsze mam umowy na dwie strony tylko ze na dole pisze 1/2 a na drugiej 2/2 i nie ma problemow, troszke ciezko zmiescic wszystko jak np kupujesz auto od 3 wlascicieli na 2 nowych wlascicieli. Mam gdzies dobry wzor to podaj maila to ci wysle komplet umowe i drugi PCC1 i PCC1A.

Oki wyslalem ci na maila.

Jak cos to dzwon 502137237 Tomek.

Napisano

No kolega Xoron słusznie zauważył że ciężko się zmieścić a mimo to musiałem to zrobić! i się udało grinser006.gif

a najśmieszniejsze jest to że gość który mi sprzedał auto był polcjantem z krakowskiej drogówki 893goodvibes.gif

Wyjechał na miesiac za granicę a ja miałem problemy z umową bo dodatkowych danych swoich i swej mamy, która była współwłaścicielem nie zostawił i przez miesiąc jeździłem bez dowodu zakrecony.gif A najlepsze że jak podszedłem do polcjanta na ulicy i mu powiedziałem to mi odpowiedział trudno tak bywa, ale biurokracja w tym kraju biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Świetnie, dzieki wam, ale mam jeszcze pytano - zadałem już je Yasq droga mailową, ale postanowiłem zapytac sie tutaj, to jest znacznie lepsze miejsce jak i forma smile.gif

Skupmy się na samej sprzedaży, gdy już wszystko wypełnimy to czy, ja jako sprzedający musze coś gdzieś zanieść/oddać?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.