Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ponawiam prośbę - wymiana yulei tylnej belki !!!

Featured Replies

Napisano

W przyszłym tygodniu bedę wymieniał tulejki w tylnej belce. Ze względu na koszta w ASO zrobi to znajomy mechanik. Wiem żę na kąciku była fotorelacja, niestety została chyba zagubina podczas zmiany serwera. Bardzo proszę wwszystkich, którzy wiedzą jak to się robi prawidłowo o wskazówki.

Pozdrawiam i życze miłego dnia.

Napisano

> W przyszłym tygodniu bedę wymieniał tulejki w tylnej belce. Ze

> względu na koszta w ASO zrobi to znajomy mechanik. Wiem żę na

> kąciku była fotorelacja, niestety została chyba zagubina podczas

> zmiany serwera. Bardzo proszę wwszystkich, którzy wiedzą jak to

> się robi prawidłowo o wskazówki.

> Pozdrawiam i życze miłego dnia.

Tez sie przymierzam do wymiany samych tulei, powiedz mi, czy tuleje kupowales w ASO? Jesli tak to jaki maja numer?

pzdr...

/kustosz

Napisano
  • Autor

Tuleje kupiłem w ASO, numeru części to F 50706505 a cena 67,41 brutto.

Pozdrawiam. smile.gif

Napisano

Kolego trzeba Zwalac cała belke mojemu mechanikowi zajęlo to 6 Goidzn!! A Tuleje stare z belki wypalal palnikiem zeby.GIF:D takze ja mam to za soba a tobie zycze szczescie smile.gif))

Napisano

Czy mechanik ma prasę -trzeba jakieś 30 -40 ton nacisku by zgrabnie wycisnąć i wcisnąć tuleję . W ASO , w którym ostanio wymieniałem nie jest problemem usunięcie tuleji lecz wciśnięcie - mają prasę o nacisku 25 ton i dlatego wożą belkę do takich co mają mocną prasę bo na ich bez problemu wciska się mniej więcej co dziesiąta . Łatwo to wszystko rozebrać ale nie radzę się do tego zabierać nie mając pewności co do siły prasy i możliwości wciśnięcia nowej tulejki bo zamiast krótkiej naprawy zrobi się długa przerwa w przejażdżkach . Po za tym niezdarnie wciskając nową tuleję łatwo zniszczyć belkę , a młotem nie radzę tego robić .

P.S. Operacja nie była tania - 400 zł ale pewna .

P.S. Podgrzewanie belki palnikiem to zgroza - stal może trwale zmienić charakterystykę już powyżej 250 stopni a byłoby niemiło gdyby gniazdo tulei rozlazło się w czasie jazdy na jakiejś dziurze .

Napisano
  • Autor

Rozważyłem wszystkie za i przeciw i zrobię tuleje w ASO. Zrobią mi za 300 zł i dostane fakturę, więc odejmę sobie vacior i dochodowy co da ostatecznie ~200 zł z mojej kieszeni. Cana do zaakceptowania a w razie czego przez rok można dochodzić swego. bokser.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.