Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Discovery warte to zainteresowania?

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas już mnie nosi żeby kupić 4x4 i pobawić się w terenie, pojeździć na zorganizowane wyjazdy po kraju. Jakże trochę już człowiek wygodny to ma trochę wymagań co do auta - klima i automatyczna skrzynia. 

Co można dobrego i złego o tym czymś napisać? 

Discovery 2000 r.

Napisano

Cześć,
Przed zakupem należny zadać sobie pytanie do jakiej zabawy ma służyć. Czy jakieś wypady na trasy turystyczne, czy extrem z topieniem powyżej klamek :)
Jest to dość ciężki i wielki kiosk :). Może warto się nim przejechać najpierw. Nie każdemu pasuje ten gabaryt. Moim zdaniem takie disko to bardziej na turystykę offroadową się nadaje niż do topienia w błocie. Do topienia w błotku fajniejsza będzie np. vitara.
Więcej o landku znajdziesz na Landklinice.

Napisano
  • Autor

Ojciec miał takie nowe auto +/- 20 lat temu i jakoś mi się dobrze wspomina. Lecz wtedy jakoś człowiek nie myślał o offroadzie nim. Topnienia w błocie po klamki nie planuje.

Napisano
Dnia 6.08.2017 o 01:31, pi0trek napisał:

Jakiś czas już mnie nosi żeby kupić 4x4 i pobawić się w terenie, pojeździć na zorganizowane wyjazdy po kraju. Jakże trochę już człowiek wygodny to ma trochę wymagań co do auta - klima i automatyczna skrzynia. 

Co można dobrego i złego o tym czymś napisać? 

Discovery 2000 r.

a to nie jest samochód od tego gościa co w wojnach samochodowych na TVN występuje ?

Napisano

dokładnie, Diffland to jest serwis LR tego gościa z tvnu

Edytowane przez peterz

Napisano

to dobrze czy źle ?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wycieczki  i lekki offroad jak najbardziej. Na grube jazdy się to nadaje... ze dwa razy a dalej zaprzyjaźnij się z laweciarzem jakimś. 8-)

Land Rover to specyficzna marka, trzeba mieć do tego serce i cierpliwość. 

Napisano
Dnia 29.08.2017 o 14:16, chojny napisał:

Wycieczki  i lekki offroad jak najbardziej. Na grube jazdy się to nadaje... ze dwa razy a dalej zaprzyjaźnij się z laweciarzem jakimś. 8-)

Land Rover to specyficzna marka, trzeba mieć do tego serce i cierpliwość. 

Chyba trochę przesadzasz. Nie jest to pojazd stworzony do naprawdę ciężkiego terenu ale dzielność i wytrzymałość nie jest zła. Miałem parę lat temu disco 200 na simexach 33/10.5 i naprawdę ostro go traktowałem. Włącznie z rajdami takimi jak Zmota (jak siedzisz trochę w offroadzie to wiesz ze nie jest latwo) i topieniem az woda wlewała sie kratkami nawiewów. Nigdy nie wracalem na lawecie. Wiadomo że pokazywały sie luzy, wycieki, wycie, padały łożyska, krzyżaki itp ;]  Teraz mam 300 Tdi i jakoś nie miałem okazji i serca tak go męczyć ale nie wydaje mi się żeby była znacząca różnica.

Ale że jest to marka specyiyczna i trzeba do niej mieć serce i cierpliwość i serce się zgadzam. Dodam nawet że trzeba lubić pobawić się w mechanika a wtedy nie jest drogo a bezawaryjnie (w znaczeniu że wracasz o własnych siłach a nie że nic nie stuka nie puka;])

Napisano

Piszesz o 200, masz 300 a temat dotyczy TD5 a to zupełnie różne auta są ;)

Napisano

Nie wiem dlaczego myslałem że temat o 300. Z td5 nie miałem doczynienia więc się nie wypowiadam i sorry za zaspamownie tematu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.