Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Max głębokość głośnika z przodu

Featured Replies

Napisano

Witam czy to prawda, że na orginalnych podkładkach pod głośniki w przednich drzwiach maksymalna głębokość głośnika to 50mm?

Napisano

> Witam czy to prawda, że na orginalnych podkładkach pod głośniki w

> przednich drzwiach maksymalna głębokość głośnika to 50mm?

Właśnie podłączam się do wątku, jakie należy uwzględnić parametry przy zakupie głośników do astrolota, średnica 16,5cm? Głębokość jak kolega wspomniał powyżej?

Napisano

tak do konca to nie wiem :/

ale zobaczcie na watek "kupie sprzedam zamienie"

wam wystawiam komplet na handel i wiem ze takie pasuja spokojnie.

Napisano
  • Autor

angryfire.gif niech to...

większość przyzwoitych głosników ma ponad 60mm

Napisano

> Witam czy to prawda, że na orginalnych podkładkach pod głośniki w

> przednich drzwiach maksymalna głębokość głośnika to 50mm?

Powiem tak - posiadacze 3drzwiówek strzeżcie się zeby.GIF Dopuszczalna głębokość głośnika mniejsza o pare mm niż w 5D !! Wiem, bo akurat przerabiam temat. Na dystansach 35 mm głośnik 59 mm nie wchodzi - prowadnica przebiega centralnie pod magnesem - nie jak w 5d gdzieś z boku i gdzie problemem w zasadzie jest tylko szyba. Ale znalazłem patent i lekko skrócę prowadnicę (o jakieś 5cm) tak więc wejdą te głośniczki. Najwyżej przy max opuszczonej szybie będzie ona trochę (te 5 cm) wystawać poza prowadnicę, ale za to nie będzie nawet haczyła o magnes głośnika. Jeszcze tylko kwestia spasowania boczków - nie wiem czy nie będę musiał ich lekko odstających zostawić w dolnym narożniku przy głośniku, może jutro się to wyjaśni.

Pozdrawiam,

sebak

Napisano

> niech to...

> większość przyzwoitych głosników ma ponad 60mm

Acha ja myślę mam w miarę przyzwoite głośniki i mają niby 59 mm - z zestawu JBL GTO 6506. PowerBassy jeszcze ludzie zachwalają - ale one mają coś ponad 60 mm. Z płytszych jak pytałem w MediaMarkcie to jakieś Alpine mi polecali chyba 49 mm, ale myślę że to porażka - marny bas.

Pozdrawiam,

sebak

Napisano

Ja wlozylem na przod Glosniki Hertz ESK 165 na dystansie 33 mm. z szyba nie bylo problemow.. tylko pozniej bylo troche kabinacji zeby zalozyc boczek... dokladny opis jak dopasowac boczek jest podany w linku ktory podaj kolega klika postow wyzej.. aha moja wersja to 5 D czyli nie bylo tyle kabinacji co z wersja 3 D....

Napisano

> Powiem tak - posiadacze 3drzwiówek strzeżcie się Dopuszczalna

> głębokość głośnika mniejsza o pare mm niż w 5D !! Wiem, bo

> akurat przerabiam temat. Na dystansach 35 mm głośnik 59 mm nie

> wchodzi - prowadnica przebiega centralnie pod magnesem - nie jak

> w 5d gdzieś z boku i gdzie problemem w zasadzie jest tylko

> szyba. Ale znalazłem patent i lekko skrócę prowadnicę (o jakieś

> 5cm) tak więc wejdą te głośniczki. Najwyżej przy max opuszczonej

> szybie będzie ona trochę (te 5 cm) wystawać poza prowadnicę, ale

> za to nie będzie nawet haczyła o magnes głośnika. Jeszcze tylko

> kwestia spasowania boczków - nie wiem czy nie będę musiał ich

> lekko odstających zostawić w dolnym narożniku przy głośniku,

> może jutro się to wyjaśni.

dokladnie taki patent zastosowalem kilka dni temu i w tej chwili w mojej asterce pomykaja glosniki o glebokosci montazowej 8 cm spineyes.gif . szyba nie wsuwa sie na jakies (na oko) 4 cm. zastanawiam sie jeszcze nad zmiana oryginalnych tweeterow na jakies lepsiejsze - czy ktos zmienial juz i dostrzegl jakies pozytywne zmiany? mam tez zamiar wymontowac zwrotnice ze starych, skrachcialych kolumn i zamontowac w asterce. aaaaa - i jeszcze problem wody - kuzyn mechanik ostrzegal mnie, ze po szybie moze sciekac na glosniki woda i ze warto zabezpieczyc wystajace czesci przed takowa - zastanawiam sie nad dorobieniem 'daszkow' z gietkiego, cienkiego tworzywa sztucznego.

Napisano

> A gdzie zamontowałeś tweetery?

> Jesteś zadowolony z ich brzmienia?

> Ja się narazie zastanawiam nad takimi na tył

> http://www.allegro.pl/item104696686_hertz_dcx_130_80_w_max_nowe_transport_grais_.html

Powiem tak.. fajnie to gra.. ale do pelni szczescia brakuje u mnie porzadnego okablowania i wygluszenia drzwi......Hertz ESk ladnie zagraja dopiero pod wzmakiem ... jak nie bedziesz montowal wzmaka to wez sobie nizszy model czyl DSK ewentualnie cos innego.. a co do Sykow to zamontowlem je w miejscu standardowych Tweeterow.....to wszystko podlaczone jest do Pionka DEH- 5730MP....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.