Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Betoniarka

Featured Replies

Napisano

Panowie,

Czy polecacie betoniarke napedzana paskiem z przekladnia? Zwyczajowo betoniarka miala motor i zebatka napedzala beben wiencem. Ostatnio rzucilo mi sie w oczy betoniarka wloska Imer Syntesi, ktora ma przekladnie i pas transmisyjny. Wytrzymale to to jest? Czy nie kombinowac i isc w klasyczna z wiencem?

Napisano
2 minuty temu, amciek napisał:

Panowie,

Czy polecacie betoniarke napedzana paskiem z przekladnia? Zwyczajowo betoniarka miala motor i zebatka napedzala beben wiencem. Ostatnio rzucilo mi sie w oczy betoniarka wloska Imer Syntesi, ktora ma przekladnie i pas transmisyjny. Wytrzymale to to jest? Czy nie kombinowac i isc w klasyczna z wiencem?

Zapewne to zależy od wielkości betoniarki. Ja od ponad 20 lat mam 150 litrową napędzaną paskiem, cały dom z niej zbudowałem (dopiero do tynkowania była potrzebna większa) i do dziś mi okazjonalnie służy, tylko jeden raz pasek zmieniałem.

Napisano
  • Autor

z wiencem zwykle maja nie wiecej niz 200l. Ta z paskiem ma i 350l.

Czy w betoniarce 350l da sie dobrze wymieszac np 150l urobku? Tak sobie mysle, ze lepiej kupic wieksza i zrobic w niej polowe niz mniejsza i robic x2. Ale ja zachlanny jestem z natury i czasami mnie to gubi :D.

Napisano

Jedyny plus jaki widzę, to że jest cichsza. Poza tym: skomplikowana budowa, brak części zamiennych, aluminiowa obudowa przekładni + podparcie bębna tylko w jednym miejscu.

Kupiłbym klasyczną z wieńcem.

Napisano
Godzinę temu, amciek napisał:

z wiencem zwykle maja nie wiecej niz 200l. Ta z paskiem ma i 350l.

Czy w betoniarce 350l da sie dobrze wymieszac np 150l urobku? Tak sobie mysle, ze lepiej kupic wieksza i zrobic w niej polowe niz mniejsza i robic x2. Ale ja zachlanny jestem z natury i czasami mnie to gubi :D.

Wszystko zależy od zastosowania. Jeżeli masz firmę budowlaną, to inaczej podejdziesz do sprawy, niż kupując do jednorazowej budowy i zamierzając sobie zostawić do okazjonalnego majsterkowania na później. Ja dlatego kupiłem 150, bo teraz jestem sam w stanie ją ciągać z miejsca na miejsce, a do dużej potrzeba pomocy. Poza tym dorobiłem do niej hak i dalej w teren ją mogę ciągnąć traktorkiem.

Napisano
40 minut temu, Orochimaru napisał:

Jedyny plus jaki widzę, to że jest cichsza. Poza tym: skomplikowana budowa, brak części zamiennych, aluminiowa obudowa przekładni + podparcie bębna tylko w jednym miejscu.

Kupiłbym klasyczną z wieńcem.

Moja ma wieniec, ale koronka go pędząca jest z silnika napędzana przekładnią pasową.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.