Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne wycie spod maski - raz jest raz nie

Featured Replies

Napisano

Cześć,

mam problem z dziwnymi dźwiękami wydobywającymi się spod maski. Dzieje się to sporadycznie raz na tydzień, raz po deszczu a raz nie, jednym słowem loteria. Nikt nie umie postawić diagnozy, ja też już zgłupiałem. 

Myślałem o alternatorze ale wg warsztatu jest ok. Więc co? Przerabiał już ktoś ten temat?

Udało mi się nagrać ten moment, minutę później ucichło. Silnik zimny. Dzień później wył po 40 minutach jazdy i ponownym jego odpaleniu.

Napisano

To sie maske otwiera i nasluchuje skad dochodzi dzwiek. Po tym nagraniu mozna jedynie stwierdzic, ze spod maski :P

Napisano
  • Autor

To teraz kwestia znalezienia innego warsztatu chyba. W jednym sprawdzali i podobno alternator ok. 

A zacierająca sie pompa wody mogłaby dawać podobne objawy?

W sumie dźwięk trudno zlokalizować bo rozrząd i alternator jest po tej samej stronie...

Napisano

Czyli slychac to od strony rozrzadu? Ja bym wymienil napinacz paska rozrzadu. Kosztuje 20zl a u mnie kiedys sie zatarl i tez wydawal dziwne dzwieki az sie rozsypal.

Napisano

Bierzesz kawał metalowego pręta albo rury, przyciskasz mocno do obudowy alternatora, drugi koniec do ucha i usłyszysz. Tylko sobie w ucho nie wsadź:phi:. Kiedy był rozrząd wymieniany? Ja tak mam z alternatorem. Raz wjechałem w wodę i teraz okresami piszczy albo wyje. Tak już od roku.

Edytowane przez ANDPOL

Napisano

Łożysko alternatora sie konczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.