Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bmw e61 z silnikiem m47n2

Featured Replies

Napisano

Kolega chce sprzedać swoje auto bo kupił nowa mazde cx5. Moge mieć bardzo okazyjnie to bmw.

Auto z 2007roku z 170tys km. Skrzynia automat. Moc 163konie.

Czy jest się czego bać w tym silniku bądź całym samochodzie? Jak z tematem korozji? Bo w tej 5ce jedynie na klapie pod uszczelką szyby jest trochę rdzy.

Napisano

Wierzysz w ten przebieg? Silnik jest kiepski. Dużo pali, awaryjny. Pękają wały, sypią się turbiny i wtryskiwacze. Ten jest z samej końcówki produkcji, to może nie będzie tak źle. Jednak z wymianą turbo trzeba się liczyć. Olej w skrzyni wymieniany?

Napisano
  • Autor

Przebieg pewny. Tego jestem akurat pewny. Olej w skrzyni w sumie nie wiem.

A co ile sie zmienia tam olej?

Turbo wtryski to norma w każdym dieslu wiec to licze sieę z tym.

Najbardziej mnie boli ten wał aczkolwiek czytałem,że to w słabszych wersjach. Albo przez nieumiejętne wymoany koła pasowego i usuwanie klapek z kolektora.

Napisano
  • Autor

A jak jest z odczytem roku prodikcji po szybach w bmw? Czy to prawda,że bez demontażu bocznych szyb nie można odczytać roku?

Napisano

Ale chodzi ci o produkcje szyb czy auta? Bo to drugie przecież można po vinie sprawdzić.

Napisano

Chyba we wszystkich BMW data jest nadrukowana na szybie bardzo nisko - i bez wyjmowania nic nie odczytasz. 

Wszystko co jest plastikowe ma tłoczoną datę produkcji - przynajmniej w E46 tak było. Plastiki w komorze silnika, pasy, plastikowe zaślepki, elementy w bagażniku itd itp

Napisano

Olej co 5 lat/120 kkm max w skrzyni powinien być wymieniany. No ale to jeszcze nie będzie dramat. Jak rozumiem przebieg pewny, bo nie było tego auta u żadnego handlarza. Kupione w Polsce?

Napisano
  • Autor

Tak jesli chodzi o pewność pochodzenia auta to o to jestem spokojny.

Bardziej mnie martwi, że to pierwsze moje bmw i nawet nigdy nie zakładałem,że będę jeżdził bawarką.

No i 5tka to jakieś pemium i koszta też mogą być premium i kwestia czy awaryjność jest na przeciętnym poziomie czy raczej będzie to skarbonka.

Napisano

Jeśli przebieg prawdziwy to nie powinno być tragedii. Jak skrzynia działa ok - nie przejmuj sie tym olejem aż tak. Jedź na wymiane zwykła - NIE DYNAMICZNĄ - pojeźdź troche i znów zrob tak wymianą i będzie ok.

Oczywiście że 11 letnie diesel z automatem i to jeszcze premium zawsze może zaskoczyć nie przewidywanymi kosztami. Na to musisz być zawsze przygotowanym.

Napisano
  • Autor

A ta wymiana oleju dynamiczna to gorsza jest czy tylko kwestia kosztów przemawia za zwykłym rodzajem wymiany.

Napisano

Raczej chodzi o to żeby skrzynie doznała szoku jeśli jest tam stary olej. Zwykła jest też 3 razy tańsza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.