Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Powod szarpania i nierownej jazdy PRAWIE zlikwidowany.

Featured Replies

Napisano

Tak na wstepie zaznacze iz chodzi o to ze auto na benie dlawilo sie a przy gwaltownym dodaniu gazu najpierw schodzilo z obrotow a dopiero potem mozolnie ich nabieralo. Na LPG czuc bylo minimalne szarpania a pozatym dziwnie reagowalo na dodawanie gazu, tzn. delikatnie dodajac - wszystko ok, ale dodanie do polowy wlasciwie nic nie zmienialo (czuc bylo ze auto przez 1sek gwaltownie wyrywalo ale po chwili sie jakby dlawilo i przyspieszalo duzo slabiej) beksa.gif

Wymienilem kompa, czujnik temp. (niebieski), MAP sensor, kable, swiece, zaslepilem EGR'a, wyczyscilem przepustnice i w sumie nic to nie dalo sciana.gif (a jesli tak to niewiele). Wczoraj wieczorkiem juz mnie wziela wscieklosc i w akcie desperacji zaczalem na odpalonym silniku odpinac wszelkie czujniki ktore znalzlem pod maska.... i po odpieciu sondy auto odzylo bow.gif Teraz dopiero czuc te 100KM zeby.GIF Nadal uwazam ze jeszcze nie jest tak jak byc powinno, ale Ja juz tak mam wink.gif Ciekawia mnie natomiast dwie rzeczy:

1) Czy cos sie dzieje w momencie gdy odpieta jest sonda lambda (i nie chodzi mi o to ze sie zapali Check Engine).

2) Tak na pierwszy rzut oka (2 w nocy i sporo 20.GIF) wydaje mi sie ze ta sonda jest taka sama jak w poldku. A pytam bo na hali stoi jeszcze poldo-ruina frown.gif ale z nowa sondą i jesli nie bardzo mozna jezdzic z odpieta sonda to bym ja sobie zamienil.

Napisano

Prawie robi wieeelką roznice !!

> 1) Czy cos sie dzieje w momencie gdy odpieta jest sonda lambda (i nie

> chodzi mi o to ze sie zapali Check Engine).

Auto odzyskuje moc , silniczek rowno pracuje itd same dobre rzeczy a wszystko to bo niereguluje skladem mieszanki i ble ble

> 2) Tak na pierwszy rzut oka (2 w nocy i sporo ) wydaje mi sie ze ta

> sonda jest taka sama jak w poldku. A pytam bo na hali stoi

> jeszcze poldo-ruina ale z nowa sondą i jesli nie bardzo mozna

> jezdzic z odpieta sonda to bym ja sobie zamienil.

Mozna jezdzic czemu nie, tylko czasami check sie zapali ,moze paliwko troszke chlac chociaz nie koniecznie ale zato ma POWERA ale moim zdaniem to nie jest wina sondy pozdr.

Napisano

Hej. Miałem brdzo podobne objawy. Tzn.gdy auto się rozgrzeło po wciśnięciu gazu jakby się dłąwiło a później startuje jak rakieta. To wszystko oczywiście na LPG. W moim przypadku pomogło zubożenie mieszanki ale jeszcze i tak nie jest idealnie-więc teraz zaczynam się zastanawiać czy to właśnie nie sąda-tym bardziej że po odpaleniu zimnego silnika komputer od gazu nie zczytuje sygnału z sondy-to by tłumaczyło tą moc na zimnym silniku.

Napisano

Cze,

I ja tez mam bardzo podobne objawy - jak zimny to jeszcze jakos jezdzi ale jak sie rozgrzeje to szarpie, zwlaszcza na niskich obrotach.

Starsznie mnie to wkurza i jak tylko uzbieram troche kaski to znowu sie wybieram do mechanika - moze tym razem wybiore sie do Auto-Ekspert.

Jak na razie to sobie mechanicy z tym nie radza. Ten X16XEL to jednak jest niedrobiony silnik

> Hej. Miałem brdzo podobne objawy. Tzn.gdy auto się rozgrzeło po

> wciśnięciu gazu jakby się dłąwiło a później startuje jak

> rakieta. To wszystko oczywiście na LPG. W moim przypadku pomogło

> zubożenie mieszanki ale jeszcze i tak nie jest idealnie-więc

> teraz zaczynam się zastanawiać czy to właśnie nie sąda-tym

> bardziej że po odpaleniu zimnego silnika komputer od gazu nie

> zczytuje sygnału z sondy-to by tłumaczyło tą moc na zimnym

> silniku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.