Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wyjalem bezpiecznik i zapalila mi sie kontrola poduszek

Featured Replies

Napisano

Hej

W fabii 1, wyjalem 2 bezpieczniki, najpierw jeden opisany jako "Zacisk S" czyli niby taki wolny do ktorego mozna cos podlaczyc, ale po jego wyjeciu przestalo mi dzialac radio, a potem wyjalem bezpiecznik obok ktory odpowiada za kontrolki na zegrach. przekrecilem kluczyk i nie zapalila mi sie zadna krontrolka i sie zdziwilem, myslalem ze nie przekrecilem kluczyka i dalem go dalej i sie odpalil rozrusznik. Po wsadzeniu z powrotem bezpiecznika pali mi sie kontrolka poduszki. Czy vag com naprawie ten problem? Bo tam przy skanowaniu wszystkich bledow jest cos takiego jak "include airbags" i nigdy tego nie zaznaczalem bo pokazywalo sie ze moze mi wystrzelic poduszka.

Napisano

Jak wyjąłeś bezpiecznik odpowiedzialny za kontrolkę poduszki a potem włączyłeś zapłon to raczej normalne, że w ten sposób sterownik airbag zanotował usterkę.

Błąd do skasowania i tyle.

Napisano
Godzinę temu, patgaw napisał:

Bo tam przy skanowaniu wszystkich bledow jest cos takiego jak "include airbags" i nigdy tego nie zaznaczalem bo pokazywalo sie ze moze mi wystrzelic poduszka.

To nie skanuj wszystkich błędów, tylko wybierz moduł [15]

Napisano
7 godzin temu, sebaM25 napisał:

To nie skanuj wszystkich błędów, tylko wybierz moduł [15]

jesteś pewny?

udzielasz takiej rady nie znając ani sprzętu na jakim kolega skanuje ani nr sterownika poduszek?

mam nadzieję że jesteś świadomy konsekwencji

Napisano
7 godzin temu, 4thelement napisał:

jesteś pewny?

Jestem.

7 godzin temu, 4thelement napisał:

udzielasz takiej rady nie znając ani sprzętu na jakim kolega skanuje ani nr sterownika poduszek?

Co tam za magiczny sprzęt ma niby kolega mieć do tego vag-coma, jak nie kabel za 7 dych?

A nr sterownika to jaki mógłby być, żeby się nad nim trzeba było brandzlować, zamiast podpinać kabel i kasować błąd?

To stara fabia jedynka jest, co gada z byle chińskim kablem za 30zł, a nie jakaś technologia kosmiczna, żeby się trzeba było doktoryzować z numerów sterowników.

8 godzin temu, 4thelement napisał:

mam nadzieję że jesteś świadomy konsekwencji

Jakich? Że se spali auto, czy poduszką w łeb dostanie?

Próbował Autoscanem wszystkie moduły naraz, więc normalne że pod modelem auta, przy zaznaczonym "include airbags" wyskoczyło ostrzeżenie.

Dlatego mu napisałem żeby zeskanował pojedyńczo moduł Airbags, czyli Select - [15] - [02] - [05] - Done - [06]

Zrobiłby skan z tym include airbag i też by się nic nie stało, ale mu zasugerowałem co innego.

Ktoś kto się podpina takim kablem, to chyba wie co zaraz będzie robił?

Takich oczywistości jak - podpinaj sprawny kabel, myśl i czytaj dokładnie co klikasz i podczas kasowania błędów airbag nie opieraj głowy o kierownice, to chyba nie musiałem pisać?

Chyba że o coś innego Ci chodziło, bo w sumie to nie wiem...

Napisano
  • Autor

Zrobilem jak napisal Seba w dwoch autach - golf 4 i fabia 1 i narazie wszystko ok. Mam nadzieje ze juz sie nie zaswieci. Przy okazji w fabii 1 wyskoczylo mi sporo bledow po wyjeciu tego bezpiecznika wiec nie polecam tego robic :D

Napisano
27 minut temu, patgaw napisał:

Mam nadzieje ze juz sie nie zaswieci. Przy okazji w fabii 1 wyskoczylo mi sporo bledow po wyjeciu tego bezpiecznika wiec nie polecam tego robic :D

Jak był to błąd jednorazowy tych poduszek, spowodowany brakiem bezpiecznika, to już się z tego powodu nie zaświeci.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.