Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C4GP po lifcie 2011 problem z pozcyjnym lewym LED

Featured Replies

Napisano

Mam problem z pozycyjnym lewym LED po włączeniu mijania gaśnie a powinno przełączyć się z dziennych na pozycyjne miał ktoś takie coś? lub dysponuje kawałkiem schematu instalacji elektrycznej gdzie to siedzi? dzienne są, pozycyjne są a jak przełączy na mijania bak pozycyjnego... objaw ten sam na manualnym przełączeniu tak jakby jakiś przekaźnik/beziecznik zaniemógł w tym momencie i odłączał pozycyjne... :(

Napisano

Daj VIN auta

e-maila

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No to d... rozebrałem wszystko sprawdziłem lampę i okazuje się że u mnie jest inny problem. lampa jest ok ale na kostce zamiast 12V jest 6V czyli na instalacji jest problem a nie wiem gdzie szukać połączenia/zrównoleglenia obu lamp na lewej lampie jest ok 12V. Gdzie PSA schowało połączenie i jak go wykonało? Bo w nim jest problem. bezpiecznik jak wynika ze schematu jeden na oba LED-y podejrzewam że połączenie kryje się gdzieś w komorze silnika ukryte w wiązce ale gdzie? :(

Napisano
7 godzin temu, czakpepe napisał:

No to d... rozebrałem wszystko sprawdziłem lampę i okazuje się że u mnie jest inny problem. lampa jest ok ale na kostce zamiast 12V jest 6V czyli na instalacji jest problem a nie wiem gdzie szukać połączenia/zrównoleglenia obu lamp na lewej lampie jest ok 12V. Gdzie PSA schowało połączenie i jak go wykonało? Bo w nim jest problem. bezpiecznik jak wynika ze schematu jeden na oba LED-y podejrzewam że połączenie kryje się gdzieś w komorze silnika ukryte w wiązce ale gdzie? :(

Masz na schemacie wiązek :)

Napisano
  • Autor

No to ja wiem bo widać że jest na schemacie co mi przysłałeś :) ale gdzie fizycznie znajduje się to połączenie w wiązce to już z niego nie wynika bo to jest schemat graficzny/blokowy... No chyba że ja nie umiem czytać schematu... :) Muszę chyba mieć schemat wiązki? Bo bez tego musiałbym pruć całą wiązkę aby znaleźć połączenie.

Napisano
  • Autor

No to zawitałem do autoryzowanego serwisu Citroena i się poddali z tematem  i umówiony jestem za dwa tygodnie ponownie... obaczym co zrobią bo ja nie chce pruć wiązek żeby szukać połączenia w kostkach pod zderzakiem jest wszystko ok, coś w wiązce zderzaka prawdopodobnie zgniło połączenie... Ale żeby zgniło w tak w miarę młodym samochodzie?

Napisano
Godzinę temu, czakpepe napisał:

No to zawitałem do autoryzowanego serwisu Citroena i się poddali z tematem  i umówiony jestem za dwa tygodnie ponownie... obaczym co zrobią bo ja nie chce pruć wiązek żeby szukać połączenia w kostkach pod zderzakiem jest wszystko ok, coś w wiązce zderzaka prawdopodobnie zgniło połączenie... Ale żeby zgniło w tak w miarę młodym samochodzie?

Samo ? niemożliwe, pytanie czy auto nie miało jakiejś przygody przodem ?

Napisano
  • Autor
20 godzin temu, jedrocha napisał:

Samo ? niemożliwe, pytanie czy auto nie miało jakiejś przygody przodem ?

Niestety ale auto przodem nie miało żadnej przygody... :) Ciekawe czy znajdą za dwa tygodnie tą zworkę w instalacji... Połączenie jest gdzieś w wiązce zderzaka a tam jak wiadomo na wilgoć jest narażone jeśli francowate tego odpowiednio nie zabezpieczyli w Lanosie też z tymi połączeniami są problemy... Taka sobie bolączka instalacji samochodowych wszystkich marek... :)

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No to sprawa załatwiona serwis znalazł przyczynę załamany peszel instalacji uszkodził przewód zasilający lampę... :)

Napisano
1 godzinę temu, czakpepe napisał:

No to sprawa załatwiona serwis znalazł przyczynę załamany peszel instalacji uszkodził przewód zasilający lampę... :)

Brawo Oni :P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.