Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mazda 5 opinie

Featured Replies

Napisano

jaka jest Wasza opinia o mazdzie 5? Dla rodziny 2 plus 2 foteliki. Takze środkowe miejsce mnie nie przeraza. Jakie sa koszty eksploatacji? Jakie typowe wady? Jaka tam skrzynia AT siedzi? Interesuje mnie 2.0 Pb. Wszelkie opinie mile widziane. Acha mazda 1 generacji z lat ok 2008r.

Edytowane przez angrius

Napisano

Auto duze. Lubi rdzewiec na nadkolach, silniki forda. Nie zawsze lubiace LPG jak cos. 

Napisano

mam taką 2009 rok 

skrzynia AT 5 biegowa -podobno pancerna, sam wymieniasz olej co 40-50 tyś. koszt oleju 200 PLN

jak automat to tylko jest dostępny z silnikiem 2.0 Europa lub 2.3 USA

lpg lubi się z tym silnikiem

sprawdzić czy ruda nie zjada i kupować

Polecam

Napisano

na lpg w 2.0 pb zrobiłejm już 100 tys km. 

raz regulowałem luzy zaworowe - z wymianą szklanek i uszczelek zamknąłem się w 1000 pln. Trochę szybciej zużywają się świece (ok 60 pln/szt)

Dość sszybko zużywa się również tylne zawieszenie ze względu na rozstaw osi (tylne amortyzatory to ok 130 pln/szt - Sachs) tyl, ze ja latem jeżdżę na 225/45/18 więc zawieszenie dostaje trochę bardziej. Np. łączniki stabilizatora wymieniam co sezon (ok 100 PLN za komplet)

mam 2005 rocznik, a dopiero pojawił się przy tylnym zderzaku jeden mały pęcherzyk rudej. Drugi mam na masce, ale to efekt uderzenia kamyka w maskę. 

Ogólnie auto poprawne

Spalnanie na Lpg ok 11-12l/100km

W manualu brakuje mi 6-tego biegu, bo przy prędkościach 140-150 km/h na obrotomierzu już ok 4200 obr/min. i spalanie zaczyna rosnąć. 

Ostatnio zastanawiałem się czy nie sprzedać, ale kupiłęm motocykl a auto jesienią przeszło spory przegląd z wymianą tuleji tylnego zawieszenia + wspomniane świece+ regulacji zaworów + aku więc na kolejne 2 sezony raczej mam spokój.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.