Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

trochę spóźnione powitanie i opis marysi

Featured Replies

Napisano

witam

wszystkich wszem i wobec... siedze na tym forum chyba już z 2 tydzień i nie miałem dotąd czasu się przywitać i opisać trochę moją padake.... 893goodvibes.gif

tak więc... jak pewnie widać w podpisie posiadam Maree, kolor bordowy, całe swoje życie spędziła na polskich [czytaj nędznych] drogach. Kolor to niby czerwono-bordowy [jak jest napisane w dowodzie] ale dla mnie to jest ciemna wiśnia biglaugh.gif Wyposarzenie to jest chyba wersja SX [chyba bo się nie znam] w każdym razie niestety nie ma klimy, za to są lakierowane zderzaki, 2 poduszki powietrzne i to by było na tyle beksa.gif

Może trochę o niej....:

Tak więc od jakiegoś czasu szukałem samochodu dla mojej jakże licznej rodziny.. na początku był rozkaz od matki że mam być 6 osobowy lub więcej... [żeby się wszyscy pomieścili] więc wybór pdł na 2 samochody: kia carnival lub chrysler voyager[dodge caravan]. I już znalazłem bardzo fajny model [V6 3.3 lita uzbroj_zlo.gif] aż tu nagle boje_sie.gif

Dzwoni wujek i mówi, że przypadkiem słyszał, że szukamy samochodu... "a ja akutat mam na zbyciu mój samochód" [jaaasne 270635636-JUMP2.gif]. MAtka już się zdecydowała: "po kiego nam taki chrysler wielki..." (sic!)

Tak więc, że rodzina mieszka w Szczecinie a wybieraliśmy się do nich na święta to umówiliśmy się, że pojedziemy pociągiem i wrócimy już nabytkiem....

I nastał dzień kiedy JĄ pierwszy raz ujrzałem...... myśle sobie "ale złom... a miało być tak pięknie [voyager]"

Okazało się, że samochód nie był ruszany od 2 lat kiedy to wujek kupił sobie nowy car... Po ogólnych oględzinach już miałem dość:

-samochód cały poobijany

-zbita tylna lampa

-pęknięta tylna szyba

-felgi zardzewiełe, opony do wymiany

ale, że matka mówiła, że nigdy więcej PKP brawo.gif tak więc próbujemy uruchomić... kluczyk do stacyjki i....nie działa klnie.gif. Bierzemy ją na hol i próbujemy tak... to samo... i jeszcze jakiś smrodek palonej gumy poleciał z ogolic silnika.... No nic... wuja pojedzie do serwisu i przyjedzie się po niego za tydzień...Po tygodniu.. żeczywiście... samochód jeździ, nawet ładnie chodzi... Wuja zainwestował i kupił nawy AKU, naprawił alternator[ to ten smrodek zlosnik.gif] i szybe przednią... jednak zaznaczył żeby jak najszybciej olej wymienić....

No dobra... to z bratem wracamy sobie no i testujemy samochód... chcieliśmy sprawdzić ile pojedzie to się ścigaliśmy z vectrą GTS boje_sie.gif... 180 około na liczniku było.... biglaugh.gif

po powrocie padake do mechanika na przegląd i wymiane oleju...

-wymienił olej i powiedział, że wyglądał jak z diesla [gęsty jak skurw****] i poniżej min. poziomu był

-termostat również do wymiany,

-jak podnieśliśmy mache to okazało się, że jakiś dźwięk wydaje ... okazało się że do wymiany był również napinacz paska klinowego....

a teraz co jeszcze trzeba w nim zrobić:

-pasek rozrządu [nie wymieniany od nowości] no ale ma przejechane jedynie 60tys. km

-opony

-do blacharza i lakierowania

-tylna lampa, nie działa zatrzask pasów bezpieczeństwa na tylnej kanapie,

-felgi do lakierowania

na początku miał być zagazowany ale chyba sobie podarujemy bo sie nigy to nie zwróci...

to by było na tyle... trochę się rozpisałem, nie wiem po co.. i tak większośc powie... "sprzedaj padake"

hehe.. zdjęcia dam kiedyś indziej bo padły baterie w cyfraku...

aha.. najważniejsze... zakup kosztował 8000zł

jak myślicie?? dobra cena..??

pozdro

Napisano

Uwazam ze przeplaciles smile.gif Przy obecnych cenach aut uzywanych i trudnosciami ze sprzedaza auta mozna bylo znalezc cos z lepszym wyposazeniem i stanie w dodatku zagazowane. Np 2 tygodnie temu kolega kupil Mondeo 97 kombi silnik 1.6 klima full elektryka instalacja gazowa sekwencyjna i zaplacil za niego 8,5 tys. Ci co mieli kupic auta to juz kupili na fali importu wiec ceny poszly mocno w dol bo ciezko cokolwiek sprzedac.

Napisano

> aha.. najważniejsze... zakup kosztował 8000zł

> jak myślicie?? dobra cena..??

> pozdro

za 8000 hmm.gif to mnie się wydaje troszkę drogo .. za 8000 będę wypychał maree weekend + gaz .. na ciągłym chodzie .. i nic do zainwestowania ..

EDIT (sory 1 klamka do wymiany)

Napisano
  • Autor

> Uwazam ze przeplaciles Przy obecnych cenach aut uzywanych i

> trudnosciami ze sprzedaza auta mozna bylo znalezc cos z lepszym

> wyposazeniem i stanie w dodatku zagazowane. Np 2 tygodnie temu

> kolega kupil Mondeo 97 kombi silnik 1.6 klima full elektryka

> instalacja gazowa sekwencyjna i zaplacil za niego 8,5 tys. Ci co

> mieli kupic auta to juz kupili na fali importu wiec ceny poszly

> mocno w dol bo ciezko cokolwiek sprzedac.

ja też tak mówiłem... na klimie to mi cholernie zależało.... no ale wuja jeździ spokojnie i silnik jest jak nowy po tych 60tys... co nie zmienia faktu, że choćby blacharka i malowanie zabierze coś ok 500-1000zł furious.gif

Napisano

> ja też tak mówiłem... na klimie to mi cholernie zależało.... no ale

> wuja jeździ spokojnie i silnik jest jak nowy po tych 60tys...

> co nie zmienia faktu, że choćby blacharka i malowanie zabierze

> coś ok 500-1000zł

... z rodziną to naj lepiej na zdjęciu ..

Napisano

> ... z rodziną to naj lepiej na zdjęciu ..

i to w środku biglaugh.gif aby cię nie wycieli hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> i to w środku aby cię nie wycieli

hehe.... zobaczymy na dłuższą mete jak będzie się sprawować zeby.GIF

Napisano

witam serdecznie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.