Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zlokalizowane dwa wycieki i pytanie skąd to???

Featured Replies

Napisano

Witka,zrobiłem fotki miejsc gdzie mi cosik wycieka i prosba do szanownych kolegów o pomoc w w yjasnieniu skąd to , jaki powód?, jak wygląda wymiana no chyba uszcelek?? Bede to robiłsam tak wiec bardoz prosze o w miare dokładne podpowiedzi ,POstawie piwko jak ktos bedzie przejezdzał przeza Rawicz. cool.gif

post-63636-14352470588495_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

No i tu drugi wyciek.

post-63636-14352470588934_thumb.jpg

Napisano

> No i tu drugi wyciek.

uszczelka pod pokrywa zaworow na glowicy i sama uszczelka pod glowica tez oleisto-wilgotna, ale nie leje sie.

a pierwszego wycieku nie widac - g. widac.

Napisano
  • Autor

Jest to kłopotliwa wymiana tejze uszcelki?Na co zwracac uwage ??

Napisano

> Jest to kłopotliwa wymiana tejze uszcelki?Na co zwracac uwage ??

trzeba być wygimnastykowanym

Napisano

tak będzie lepiej

276892417-wyciek.jpg

276892427-wyciek2.jpg

Napisano

> Jest to kłopotliwa wymiana tejze uszcelki?Na co zwracac uwage ??

zeby srob nie ukrecic od kolektora no i reszta juz jest latwa, chodz slyszalem ze bez odkrecania kolektora tez mozna a co do pierwszego wycieku chodzi o ten maly otworek ? (uszczelniacz pompy ) czy o laczenie skrzyni z reszta ?? bo jesli o skrzynie to olej to i tak jak wymienisz to zacznie ciec... i nie katuj go tak to nie bedzie wyciekow 270751858-jezyk.gif

Napisano

Offtopic do "zolwik"

jechales dzis moze z dziewczyna okolo godziny 15:20 po Poznaniu? wink.gif))

Napisano

> Offtopic do "zolwik"

> jechales dzis moze z dziewczyna okolo godziny 15:20 po Poznaniu? ))

z roboty wracalem nawet z dwiema... z Sadow w kierunku Staroleki a gdzie mnie widziales ??

Napisano

> z roboty wracalem nawet z dwiema... z Sadow w kierunku Staroleki a

> gdzie mnie widziales ??

na odcinku od Bułgarskiej do ronda Starołeka na korym pojechaleś prosto,a ja smigalem w strone Selgrosa.

btw, chyba trzeba klubowe naklejki przypasowac na tylna szybe, zeby bylo jasne, kto to jedzie. smile.gif

Napisano
  • Autor

Zółwik, czy ja wiem czy my go tak katujemy? normalna jazda to u nas od 60km do 85km nic wiecej. Hm wiesz szcerze to nie pamietam jak byłem pod autem w którym miejscu to cieknie tam przy skrzyni. Ale nie rozumie czemu twierdziszze jak sie to wymieni to nadal bedzie ciec?Czy to jest normalnością????

Napisano

> Ale nie rozumie czemu twierdziszze jak sie to wymieni to nadal

> bedzie ciec?Czy to jest normalnością????

ja mialem ustawionego mechanika na dzis rano dokladnie z takim wyciekiem miedzy skrzynia, a silnikiem i co? i powiedzial, ze odradza mi narazie te naprawe. powiedzial, ze moze zrobic, ale szkoda kasy. i tak zacznie cieknac, bo TTTM. powiedzial tez, zeby obserwowac i jak zacznie kapac, to dopiero wtedy trzeba robic, a jak sie nie bedzie żyłować samochodu, to zaschnie tak jak jest. mechnik zaufany i sprawdzony, wiec mu zaufalem. 200zl w kieszeni. tylko oleju do skrzyni koleje

Napisano
  • Autor

No a własnie bym musiał sprawdzic poziom oleju w skrzynce i tak wiec jak to zrobic i w razieto gdzie wlac??

Napisano

nie sadze zebym juz zasluzyl na lepke frown.gif a co do wycieku jak wymienialem sprzeglo wyciek zlikwidowalem.karcher-em ladnie go oplukalem i byl spokoj na jakis czas ale mechanior mnie uprzedzal ze i tak zacznie sie pocic... i tak tez sie stalo... jak wejdziesz pod samochod sam znajdziesz z boku korek do skrzyni 270751858-jezyk.gif

Napisano

> mechanior mnie uprzedzal ze i tak zacznie sie pocic...

a ktory, bo moze to ten sam ;-)

Napisano

1. prawdopodobnie uszczelniacz na wale - ojszczać ciepłym, żółtym moczem,

2. pokrywa zaworów - zmienić uszczelkę i nie dokręcać mocno bo lubią pękać 893goodvibes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.