Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprzęt w vito (jesteś wredny - nie zaglądaj)

Featured Replies

Napisano

Mój problem polega na tym, że muszę wozić się taką kolubryną (jak twierdzi moja babcia) jak vito.Któregoś pięknego dnia powiedziałem pierdzącym basom dość! Fabryczne radio zmieniełem na blaupunkta alicante CD34 (głównie dlatego, że się fajnie świeciło), ale to nie przyniosło żadnego efektu. Mój genialny umysł podpowiedział mi - głośniki! Poniesiony tą myślą zajżałem do nich a tam - 10 centymetrowe kawałki szmaty.

Ponieważ nie chce się dalej narażać na dalsze mizerne efekty postanowiłem poradzić się was - Co tam wstawić w miarę małym kosztem (bo ja ubogi student jestem)?

Koncepcje mam takie...

A.wyrypać dziurę(a dziurę można wypierniczyć, że ho ho)w obiciu drzwi, ale nie jest ono zbyt solidne wykonanie i dzwięk związany z każdym ich zamknięciem nasuwają mojemu psu myśli samobójcze.

B.wsadzić coś w te moje 10 centymetrowe dziury a z tyłu umieścić coś niedrogiego.

Acha... na koniec pragnę podkreślić, że "ja ubogi student jestem". No właśnie... ubogi i skromny... nie chciałbym, żeby to grało jakoś straszliwie głośno(fajnych mam sąsiadów w sumie),ale, żeby przynajmniej grało w maiarę ładnie.

Z góry dziekuję za pomoc i przepraszam za moją "zieloność".

Napisano

Witaj.

Panelisze w drzwi(zrób sam - z mdfu albo ostatecznie z wiórówki) pod jakieś 165 mm głośniki.

Tanio możesz dostać jakiś odseparowany zestaw blaupunkta(tweeter + midbass)(~150zł) a za trochę więcej masz PB-BK6(279) które naprawdę powinny dać Ci wiele radości.

Przydało by się wygłuszyć drzwi - ~80zł rolka taśmy dekarskiej Tytan. Przy skromnym głuszeniu wystarczy na parę drzwi.

Pozdrawiam

PS. Nie wierzę że nie byłbyś w stanie pozbierać tych 300-400 zł by zrobić raz a porządnie - a potem się cieszyć przez długi czas;]

Najtańsza opcja to jakieś ~230 zł , by to chociaż stosunkowo ładnie zagrało.

Napisano

Proponuje potraktwoać to jako drobna awarie auta i te 400 to nie dużo latając vitkiem a warto wydac.

Weć PB co kolega proponuje albo Rainbow SLX 265 za 300 na All.

W tej cenie jeszcze można Helixa 62 kupić

Napisano
  • Autor

ok....

załóżmy, że psosiadam horendalną sumę 300-400 zł (najwyżej w tym miesiącu zrezygnuje z masła)...

pogmeralem poszukałem i chyba rozumię o co wam chodzi... nie wiem tylko co to jest "PB-BK6" i "taśma dekarska tytan"

Czy jak usztywnię miejsce montarzu głośnika i wypaćkam wszystko pastą wygłuszającą to będzie ok?

Przyznam, że trochę w mojej pustej główce namieszaliście, bo do tej pory myślałem, że sprzęt typu blaupunkt, pionner itp. są najlepsiejsze... a wy mi tu sypiecie nazwy które mi się bardziej kojażą z wyrobami czekoladopodobnymi niż z milką.

acha... co to jest zwrotnica i głośnik odseparowany?

dziękuję (normalnie jakbym miał córkę to bym wam ją oddał)

Napisano

> ok....

> załóżmy, że psosiadam horendalną sumę 300-400 zł (najwyżej w tym

> miesiącu zrezygnuje z masła)...

> pogmeralem poszukałem i chyba rozumię o co wam chodzi... nie wiem

> tylko co to jest "PB-BK6" i "taśma dekarska tytan"

> Czy jak usztywnię miejsce montarzu głośnika i wypaćkam wszystko pastą

> wygłuszającą to będzie ok?

PB to jest firma power bass bk6 ck6 to sa oznaczenia glosnikow bk jest tanszy od ck ale ja ck mam za jakies 300zl ze sklepu ( dostaje u nich dobre ceny,zalezy jeszcze na co ) PB ladnie zagra ale jak masz do wybory rainbowa tak jak kolega napisal to warto go brac do ladnego grania a jak z basem bedzie miedzy pb a rainbow to nie wiem

z mata dekarska chodzi o to ze drzwi sie wyglusza smile.gif jest to tansza alternatywa mat. jest to jakis lepik ( przynajmniej to tak wyglada) + warstwa aluminium + i jakas inna warstwa zeby to 3malo sie w kupie. ja zamiast tytana kupuilem firmy soudal (chyba tak sie pisze ) i tez jest ok

mozna jedna rolke na 2 drzwi ale to jest minimum, ja dalem po rolce na drzwi i bedzie jeszcze dokladka ( samochodzik malutki bo f.panda )]

a co do firm to wsztkie magnaty jbl itp co mozna w media kupic ( wiekszosc) to gra tak sobie a jak chce sie miec cos lepszego to trzeba szukac i poglebic troche temat np. na tym forum. sa to mniej znane firmy dla "kowalskiego" ktory kupi zeby gralo....

Napisano

Ponoć tytan lepsza-lepiej się kładzie. Maty wcale nie są aż tak strasznie lepsze(o ile wogóle są) niż taśma dekarska. I to i to ma swoje zalety i wady.

A co do Kolegi z vito to proponuję( po przyjacielsku ) przejrzeć trochę forum i faq.

Pozdrawiam

Napisano

Nie zapomnij tylko o stabilnym zamontowaniu głośników w drzwiach bo jak przykręcisz je do plastikowej tapicerki to bedzie lipa a wytłumienie nic nie da.

Głośnikom musisz stworzyć komorę w drzwiach najprościej zrobić tak jak na fotkach poniżej

przykręamy kawałek MDFu do drzwi

merc1.jpg

natępne wycinamy dziurę w tapicerce i przez nią znaczymy na płycie z MDFu miejsce przykręcnie pierścieni trzeba je nieco przyciąć pod kątem tak by szczelnie wypełniły lukę między tapicerka a płytą

merc2.jpg

Na koniec wycinamy dziurę w płycie i całość solidnie impregnujemy.

Wadą tego rozwiązanie jest brak nakierowanie głośników do góry by ją usunąć trzeba by dołożyć jeszcze zewnętrzny panel.

Napisano

> Mój problem polega na tym, że muszę wozić się taką kolubryną (jak

> twierdzi moja babcia) jak vito.Któregoś pięknego dnia

> powiedziałem pierdzącym basom dość! Fabryczne radio zmieniełem

> na blaupunkta alicante CD34 (głównie dlatego, że się fajnie

> świeciło), ale to nie przyniosło żadnego efektu. Mój genialny

> umysł podpowiedział mi - głośniki! Poniesiony tą myślą zajżałem

> do nich a tam - 10 centymetrowe kawałki szmaty.

> Ponieważ nie chce się dalej narażać na dalsze mizerne efekty

> postanowiłem poradzić się was - Co tam wstawić w miarę małym

> kosztem (bo ja ubogi student jestem)?

> Koncepcje mam takie...

> A.wyrypać dziurę(a dziurę można wypierniczyć, że ho ho)w obiciu

> drzwi, ale nie jest ono zbyt solidne wykonanie i dzwięk związany

> z każdym ich zamknięciem nasuwają mojemu psu myśli samobójcze.

> B.wsadzić coś w te moje 10 centymetrowe dziury a z tyłu umieścić coś

> niedrogiego.

> Acha... na koniec pragnę podkreślić, że "ja ubogi student jestem". No

> właśnie... ubogi i skromny... nie chciałbym, żeby to grało jakoś

> straszliwie głośno(fajnych mam sąsiadów w sumie),ale, żeby

> przynajmniej grało w maiarę ładnie.

> Z góry dziekuję za pomoc i przepraszam za moją "zieloność".

Vito jest wielkie, to możesz kupić stare kolumny głośnikowe i zamontować. Najtaniej wink.gif

Napisano

> Vito jest wielkie, to możesz kupić stare kolumny głośnikowe i

> zamontować.

Dobre hahaha.gif Z tylu auta to tak jednak nadal pozostanie kwestia przodu vibra.gif

Napisano
  • Autor

haloł boyz!

wydaje mi się, że nieco poszeżyliście moje pojęcie na ten temat... wszystkim którzy przyczynili się do mego olśniania serdelecznie dziękuję i pozdrawiam... tym samym zobowiązuję się do informowania o moich postępach i spostrzeżeniach jako totalnego laika

> Vito jest wielkie, to możesz kupić stare kolumny głośnikowe i

> zamontować.

Z tyłu auta to ja woże szczypior i marchewę cfaniak.gif

Napisano
  • Autor

> Dobre Z tylu auta to tak jednak nadal pozostanie kwestia przodu

z tyłu auta to ja wożę szczypior i marchewę wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.