Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy HDI Samopomoc probuje mnie wykołować?<LONG>

Featured Replies

Napisano

witam, chcialem prosić Was o porade w nastepującej sprawie:

2-tyg temu w sobote Pan w Vektrze wpysk.gif wjechal na mnie cofając, kiedy ja stałem na parkingu. Szczescie w nieszczesciu ze akurat siedziałem w aucie, wiec złapałem cffaniaka uzbroj_zlo.gif. Szkody nie były na tyle poważne, żeby uniemożliwiały dalsza jazde samochodem lecz na wszelki wypadek zawiadomilem policial.gif. Po oczekiwaniu 1,5 g zwatpilem ze kiedykolwiek pojawia sie panowie munurowi i spisałem oświadczenie na podstawie gotowego szblonu. Teraz przejde do meitum. Kiedy chciałem wstawić samochod do serwisu, powiedziano mi ze bez potwierdzenia sprawcy OC moze nie zostać wydane i aby dowiedziec se w Ubezpieczlni czy sprawca potwierdzil szkode. Wiec udalem sie ponownie do HDI z pytaniem o takowe potwierdzenie. Tu spotkałem sie z zadufanym panem z HDI ktory oswiadczyl mi ze "teraz sprawca moze sie na mnie wypiąć" i nie potwierdzic, a oswiadczenie spisane na miejscu jest g***o warte. Z tego co jeszcze wiem, to jest taka procedra ze jak sprawca po 14 dniach nie potwierdzi szkody to znaczy ze sie przyznał. I teraz pytanie.

Czy jest jakiś przepis który to reguluje?

Jak moge dojść swoich praw?

Czy ew. sprawa w sadzie ma jakies szanse skoro nie bylo na miejscu panów policjantów?

Dzieki za wysłuchanie, i ew odpowiedzi 20.GIF

Pozdrawim

Napisano

W 2004r przyhaczyl mnie gosc poldkiem z oc w generali. Zglosilem szkode w firmie ProfoBiz ktora w imieniu Generali prowadzi cala procedure likwidacji. Mialem mozliwosc przez www kontrolowania postepu likwidacji szkody od strony papierowej. Wysylali do sprawcy pisma (2x list zwykly) z prosbami o potwierdzenie jego winy, ten jak zwykle to bywa nie czynil tego Za 3 x prosba o potwierdzenie poszla listem poleconym ktorego gosc tez nie odebral. Zaniepokojony o losy likwidacji szkody w takim przypadku zadzwonilem do ProfiBiz z pytaniem co w takiej sytuacji. Mila pani poinformowala mnie ze wg przepisow (nie pytajcie mnie jakich bo niewiem) niepotwierdzenie udzialu w zdarzeniu i swojej winy jest traktowane jako przyznanie sie do tego co jest zapisane w oswiadczeniu. Auto naprawiono. Bylo wprawdzie troche "schodow"ale to juz calkiem inny temat nie zwiazany z Twoim problemem.

edit: na miejscu kolizji nie bylo policji, nie bylo tez zgloszenia telefonicznego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.