Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błąd 24

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko. Przeczytałem dział technika pkt.131 ale nie widze tam odpowiedzi na moje pytanie. Wywala bład 24 no i oczywiście gaśnie za każdym razem na światłach. Ale również nie działa prędkościomierz. I tak sobię pomyślałem że wymienię lub poprawię mocowanie tej linki i wsystko wróci do normy. Prawda? crazy.gif Czy i tak będę musiał zaglądać doimpulsatora?

Napisano

Jeśli prędkościomierz nie działa to pewnie czujnik impulsów jest dobry tylko nie ma skąd ich brać skoro linka nie działa. Sprawdź jej zamocowanie w skrzyni i w samych zegarach. jak nie działa to pasowałoby się rozejrzeć za nową

Pozdro

Napisano

A ja rowniez walcze z tym bledem od kilku dni.

A zaczelo sie od tego, ze musialem wymieniac stacyjke.

Czy mozliwe, ze luz na zlaczu kostki do stacyjki daje taki blad? Czy sa tam jakies przewodu, ktore posrednio lub bezposrednio maja polaczenie z czujnikiem w zegarach?

Jesli tak, to jestem w domu, jesli nie, to bede sie bujal i wszystko wymienial po koloi...

Predkosciomierz dziala, wszystko ok, tylko czasem jak zalapie blad, to obroty sa ok. 400 /min

Napisano
  • Autor

> Jeśli prędkościomierz nie działa to pewnie czujnik impulsów jest

> dobry tylko nie ma skąd ich brać skoro linka nie działa. Sprawdź

> jej zamocowanie w skrzyni i w samych zegarach. jak nie działa to

> pasowałoby się rozejrzeć za nową

> Pozdro

893goodvibes.gifWkońcu jakaś dobra nowina. Już się bałem że mnie czeka mozolna praca z którą i tak bym sobie nie pordził. Przystępuję do działania.

Pozdrawiam

Napisano

Niestety nie wiem co może być tego przyczyną. Ja też od niedawna mam podobny problem ale tylko jak hamuję silnikiem to wywala błąd. Jak tego nie robię to jest OK. No i od paru dni odruchowo jak zwalniam to naciskam sprzęgło i hamulec smile.gif i błędu nie ma. No ale trzeba by się za to kiedyś zabrać bo to nie rozwiązanie.

BTW niedawno robiłem modyfikację podświetlenia zegarów i parę razy wypinałem linkę prędkoścuiomierza - podejrzewam jakiś związek

Napisano

Po pierwsze sprawdzic linke przy skrzyni biegow i przy zegarach, po drugie sprawdzic i przeczyscic ich zlacza w zegarach jezeli z linka cos nie tak wymienic... i bedzie smiagala... przy zakupie linki polecam orginalna bo podrobki chodza bardzo glosno

Napisano
  • Autor

Dzięki za podpowiedż. Ja akurat w zimie wymieniałem skrzynię biegów. Jak wyjechałem od mechaniora zapomnieli podpiąc linke na zegarach. Zrobiłem to sam. Może się poluzowała no i przyszła pora zajrzeć tam.

BTW 20.GIF

Napisano

> Niestety nie wiem co może być tego przyczyną. Ja też od niedawna mam

> podobny problem ale tylko jak hamuję silnikiem to wywala błąd.

> Jak tego nie robię to jest OK. No i od paru dni odruchowo jak

> zwalniam to naciskam sprzęgło i hamulec i błędu nie ma. No ale

> trzeba by się za to kiedyś zabrać bo to nie rozwiązanie.

> BTW niedawno robiłem modyfikację podświetlenia zegarów i parę razy

> wypinałem linkę prędkoścuiomierza - podejrzewam jakiś związek

U mnie to samo, jak hamuje silnikiem to kontrolka az razi w oczka:). nie mam czasu sie za to zabrać. Zmieniałem licznik na taki z obrotomirzem i od wtedy mam ten błąd:(Mam czujnik ze starego licznika i chyba bedzie trzeba go zapodać w ten licznik

Napisano

U mnie sie to dzieje tez przy zakrecie...

Moze gdy auto bylo holowane na wozku, gdzies cos przy skrzyni mi uszkodzili...?

Krew czlowieka zalewa, bo zawsze jak sie jedzie do warsztatu/mechanika, to spier** cos innego, albo cos innego 'samo' sie zepsuje...

Napisano
  • Autor

Moi Koledzy. Właśnie wyjąłem zegary i niewątpliwie linka prędkościomierza była bardzo lużna. Wcisnąłem ją na swoje miejsce no i klops. Nic się nie dzieje. Otworzyłem maskę no i prubowałem oblookać jej drugi koniec przy wejściu do skrzyni biegów. Poprawcie nie jak się mylę ale szukałem we wgłębieniu pomiędzy serwem a kolektorem ssącym. No i coś znalazłem ale to się mocno trzyma korpusu skrzyni. Czy możliwe jest że i tak jest zepsuta linka i ją trzeba wymienić? Czy zacząć szukać gdzieś indziej? blagam.gif

Napisano

> Moi Koledzy. Właśnie wyjąłem zegary i niewątpliwie linka

> prędkościomierza była bardzo lużna. Wcisnąłem ją na swoje

> miejsce no i klops. Nic się nie dzieje. Otworzyłem maskę no i

> prubowałem oblookać jej drugi koniec przy wejściu do skrzyni

> biegów. Poprawcie nie jak się mylę ale szukałem we wgłębieniu

> pomiędzy serwem a kolektorem ssącym. No i coś znalazłem ale to

> się mocno trzyma korpusu skrzyni. Czy możliwe jest że i tak

> jest zepsuta linka i ją trzeba wymienić? Czy zacząć szukać

> gdzieś indziej?

moja linka wygladala na cala dobra.. a jednak w srodku bylapeknieta,jak otworzysz maske zobacz w podszybiu gdzie wychodzi.. bedzie osobno wychodzila z jednej dziury i tylko ona,napewno rozpoznasz a potem juz zjedziesz na sam dol i bedziesz widzial gdzie ona jest:) odkrec ja cala i zobacz jej stan dokladnie... oraz czy na poczotkach w tych oslonkach jest kwadratowa i zakonczona poprawnie,czasem sie strzepi (szczegolnie w przypadku nie docisniecia przez pewien czas) i potem nie dziala juz jak powinna

Napisano
  • Autor

No i wszystko jasne. Po egzaminie pojechałem do firmy ojca gzie mam warsztat , no i po kolei. Zdjąłem zegary i linka wyglądała jakby była założona miesiąc temu. Żadnych zużyć. Otworzyłem maskę i wyjąłem ją z gumową opaską tam gdzie wychodzi z kokpitu. Ciężka sprawa i mało miejsca. Zacząłem odkręcać przy skrzyni biegów i myślałem że mnie trafi coś sciana.gif. Wlałem na Srubę pół WD-40 i nic. Po godzinie mocowania odpuściła. Była to oryginalna GM a pod nakrętką tylko rdza. Okazało się że pękła tuż pry samej skrzyni. Zacząłem wkręcać nową. Potrwało to troche krócej ale włożenie tej gumy w podszybie to czarna magia. Jakoś sie udało. pzykręciłm cyferblaty i po chwili już miałem 160 na desce. jump.gif

Problem rozwiązany. 17zł linka i 2godz roboty.

Napisano

> No i wszystko jasne. Po egzaminie pojechałem do firmy ojca gzie mam

> warsztat , no i po kolei. Zdjąłem zegary i linka wyglądała jakby

> była założona miesiąc temu. Żadnych zużyć. Otworzyłem maskę i

> wyjąłem ją z gumową opaską tam gdzie wychodzi z kokpitu. Ciężka

> sprawa i mało miejsca. Zacząłem odkręcać przy skrzyni biegów i

> myślałem że mnie trafi coś . Wlałem na Srubę pół WD-40 i nic. Po

> godzinie mocowania odpuściła. Była to oryginalna GM a pod

> nakrętką tylko rdza. Okazało się że pękła tuż pry samej skrzyni.

> Zacząłem wkręcać nową. Potrwało to troche krócej ale włożenie

> tej gumy w podszybie to czarna magia. Jakoś sie udało.

> pzykręciłm cyferblaty i po chwili już miałem 160 na desce.

> Problem rozwiązany. 17zł linka i 2godz roboty.

mowilem zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.