Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po wizycie na kompie!!!!

Featured Replies

Napisano

Byłem wczoraj na diagnostyce komputerowej silnika. Wynik: Zwarcie do masy na 4 cylindrze. Koszt naprawy samej robocizny 150 zl + wtryskiwacz. buu.gifCzy to dobra cena? Nie zdecydowalem sie odrazu na naprawe bo wtryskiwacz najtanszy ok 300zl, wiec sprpobowalem rozwiazania z plynem do czyszczenia wtrsków. Ile mniejwiecej km musze przejechac zeby bylo wiadomo czy to cos da czy nie? mad.gif Prosze o jakies info bo strasznie meczaca jest taka jazda? Pozdrawiam.

Napisano

wtryskiwacz jest zepsuty... znaczy sie nie działa... w tym momencie ten płyn ma taką sama skuteczność jak magnetyzer na linke gazu...

Napisano

Wlej dwukrotna dawke specyfiku do czyszczenie (niektorzy nawet zalecaja mocniejsza mieszanine) i przegon porzadnie auto w trasie. Jak to nie pomoze, pozostaje wymiana wtryskiwacza.

Sprobuj poszukac uzywanego. Niedawno zakonczyla sie ta aukcja. Wyslij maila do goscia, moze jeszcze wszystkich nie sprzedal.

Napisano

Wtryskiwacz używkę w bardzo dobrym stanie można kupić w okolicach 150zł a jak się dobrze poszuka to może i taniej.

Napisano

zwarcie do masy to chyba uszkodzenie elektryczne ,czyli ceweczka wtryskiwacza do obudowy (masy) lub na przewodach od ecu do wtryskiwacza a przypadkiem nie masz LPG i emulatora wtrysku i coś tam jest spaprane z instalacją

Napisano
  • Autor

>> wtryskiwacza a przypadkiem nie masz LPG i emulatora wtrysku i

> coś tam jest spaprane z instalacją

Mam LPG ale wlasnie na LPG samochód jezdzi OK.

Napisano

tak bo wtryskiwacze nie pracują na LPG i by komputer nie wchodził w tryb serwisowy czyli też świecenie tkz marchewki

stosuje się emulatory wtrysku . by go zastosować przecina się przewód z ecu do wtryskiwacza i przy pracy na lpg przez rezystor obciąża obwód zamiast wtryskiwacz.

Napisano

> tak bo wtryskiwacze nie pracują na LPG i by komputer nie wchodził w

> tryb serwisowy czyli też świecenie tkz marchewki

> stosuje się emulatory wtrysku . by go zastosować przecina się przewód

> z ecu do wtryskiwacza i przy pracy na lpg przez rezystor obciąża

> obwód zamiast wtryskiwacz.

Witam mam podobny przypadek ok to dlaczego np mi na lpg czasami pali sie marchewka czasami gaśnie a zaczeło sie to draństwo w czasie silnych mrozów na samej benzynce jak dam w rurę i trzymam na wysokich obrotach tak 4500 to gaśnie marchewa i nie czuć szarpania ale troszke nóżkę z gazu to zaraż błysk marchewy i szarpie sie, przymierzałem do wyjecia i przeczyszczenia wtrysków ale mam klimę i jest trochę ciaśniej + lenistwo i wolałem umówić się z mechaniorem na sobotę i czy już mam szukać wtrysku z drugiej ręki czy mi się jescze ślizgnie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Witam mam podobny przypadek ok to dlaczego np mi na lpg czasami pali

> sie marchewka czasami gaśnie a zaczeło sie to draństwo w czasie

> silnych mrozów na samej benzynce jak dam w rurę i trzymam na

> wysokich obrotach tak 4500 to gaśnie marchewa i nie czuć

> szarpania ale troszke nóżkę z gazu to zaraż błysk marchewy i

> szarpie sie, przymierzałem do wyjecia i przeczyszczenia wtrysków

U mnie z marchewa jest tak jak dodaje gazu to swieci w calym zakresie obrotów, ale jak np zdrjmuje noge z gazu to marchewa gasnie. mlot.gif I wracajac to watku LPG marchewka swieci u mnie nie zaleznie czy jade na gazie czy bezynie. niewiem.gif

Napisano

> U mnie z marchewa jest tak jak dodaje gazu to swieci w calym zakresie

> obrotów, ale jak np zdrjmuje noge z gazu to marchewa gasnie. I

> wracajac to watku LPG marchewka swieci u mnie nie zaleznie czy

> jade na gazie czy bezynie.

jeśli chodzi o LPG to się świeci gdy jest druciarnia Gazowników passed_out.gif

miałem zwykły przekaźnik odcinający wtryski na LPG. łapał błędy komp, czasem odłączenie aku juz nie pomagało ( po długiej trasie ), tylko KOMP w ASO.

Inni założyli porządny emulator wtrysków i się nie świeci, nie łapie błędów juz ( tak często) i jest ok smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.