Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spalanie lpg w "mieście"

Featured Replies

Napisano

co waszym zdaniem znaczy w mieście ,czy pokonywanie dziennie ok. 30 km. po dużym miescie ,czy pokonywanie krótkich odcinków po małym mieście?.U mnie spalanie lpg 14 litrów robię krótkie odcinki max.3 km. zostawiam samochód na parę godzin potem znowu kilka razy po 1 km. odpalam przynajmniej 7 razy dziennie ,także robię dziennie ok.15 km. dziennie prawie cały czas na zimnym silniku (ssanie) na trasie 8,7 litra ,czy to normalne?proszę o opinie

Napisano

> co waszym zdaniem znaczy w mieście ,czy pokonywanie dziennie ok. 30

> km. po dużym miescie ,czy pokonywanie krótkich odcinków po małym

> mieście?.U mnie spalanie lpg 14 litrów robię krótkie odcinki

> max.3 km. zostawiam samochód na parę godzin potem znowu kilka

> razy po 1 km. odpalam przynajmniej 7 razy dziennie ,także robię

> dziennie ok.15 km. dziennie prawie cały czas na zimnym silniku

> (ssanie) na trasie 8,7 litra ,czy to normalne?proszę o opinie

Masz spalanie podobne jak ja gdy jeżdżę u siebie po miasteczku.

Za to w trasuie mam większe bo potrafi bez problemów przekroczyć 10.

Napisano

Jesli tylko w mieście, to bardzo ciężko zejść poniżej dychy. Przeważnie jest to ok. 11 litrów. W sytuacji, gdy dominuja trasy pozamiejskie, to minimalnie udało mi się zejśc do 8,5 l/100 km, ale w przypadku prędkości w okolicach 90 km/h. Jesli prędkości wynoszą ok100 i więcej, to wtedy wychodzi 9 - 9,5 l.

Tyle, jeśli chodzi o moją bravkę smile.gif

Napisano

Ciężko mi powiedzieć jak w mieście bo niestety (albo na całe szczęście) nie mam możliwośći zrobić przynajmniej 100 km w samym mieście.W większości to trasy (wydaje mi się że coś koło 70 % trasa, 30 % miasto+inne dróżki leśne i wiejskie - 1,2 bieg i te sprawy).Spalanie w takim trybie coś koło 8,5 na 100.

Najmniejsze spalanie wyszło mi coś koło 7,6 albo 7,7 niepamiętam na trasie Toruń - Poznań, Poznań - Toruń. Do poznania późny wieczór do Torunia wczesny ranek więc tempo mniej więcej stałe brak gwałtownego przyspieszania.

pozdrawiam

Napisano

Ja codziennie pokonuje droge ok 3 km ( do pracy ) + kilka na jakies inne sprawy + powrot oczywiscie - przy jezdzie na takich krotkich dystansach spala mi ok 10 l LPG w trasie ( ale mocno wciskam ) tez wychodzi 10 l - najnizsze spalanie wyszlo mi 8 l LPG - najwyzsze 16 smile.gif ale to jazda praktycznie tylko na 3 biegu do oporu na krajowej "2" smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ja codziennie pokonuje droge ok 3 km ( do pracy ) + kilka na jakies

> inne sprawy + powrot oczywiscie - przy jezdzie na takich

> krotkich dystansach spala mi ok 10 l LPG w trasie ( ale mocno

> wciskam ) tez wychodzi 10 l - najnizsze spalanie wyszlo mi 8 l

> LPG - najwyzsze 16 ale to jazda praktycznie tylko na 3 biegu do

> oporu na krajowej "2"

to czemu u mnie są takie różnice co może być przyczyną wydaje mi się że rozbieżnosci są za duże

Napisano

> to czemu u mnie są takie różnice co może być przyczyną wydaje mi się

> że rozbieżnosci są za duże

Moze przez klime hehe.gif A tak na powaznie to sprawdz czy dziala ci silnik krokowy od gazu. Ja kiedys mialem w Punto padniety - pojechalem to gazownikow partaczy, ktorzy wkrecili mi w niego srube zeby go odblokowac. Pozniej spalanie 12-14 litrow. Nie wiem, czy ten silnik sam moze sie na stale otworzyc, ale bym to i tak sprawdzil bo slyszalem, ze niektore "niby"warsztaty podczas instalacji blokuja silnik sruba.

Napisano
  • Autor

> Moze przez klime A tak na powaznie to sprawdz czy dziala ci silnik

> krokowy od gazu. Ja kiedys mialem w Punto padniety - pojechalem

> to gazownikow partaczy, ktorzy wkrecili mi w niego srube zeby go

> odblokowac. Pozniej spalanie 12-14 litrow. Nie wiem, czy ten

> silnik sam moze sie na stale otworzyc, ale bym to i tak

> sprawdzil bo slyszalem, ze niektore "niby"warsztaty podczas

> instalacji blokuja silnik sruba.

a jakie są tego objawy

Napisano

U mnie jak padł silnik krokowy to autko nie chciało jeżdzić na gazie - tak się muliło, że po chwili gasło. A jak mi wkręcili śrube to miałem sporo wyższe obroty na jałowym no i to spalanie - byłem przerażony. Na allegro kupiłem nowy silniczek za 50 zł ( Landi Renzo ) w warsztacie chcieli za samą część 150 zł + montaż a założyłem to bez problemu sam.

Acha tak dla uzupełnienia to poprzedni się wcale nie popsuł tylko "zawiesił" i to gazownik go rozwalił tą śrubą bo nie umiał go naprawić. Ale taka kompetencja to chyba normalne w tym fachu.

Napisano

U mnie średnio 50/50 trasa miasto wychodzi 12-13 literków gazu, natomiast w trasie minimum spalił mi 9,5 (90-110 km/h) max na trasie 12,5(130-1....).W mieście max w zimie 15 teraz około 13,5,chyba pojade do regulacji,po założeniu stożka chyba mi więcej pali crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.