Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niebieskie żarówki

Featured Replies

Napisano

Wiem, że wielu z Was montuje w stilakach niebieskie żarówki (blue light) do refektorów. Chciałbym, żebyście wypowiedzieli się na temat ich skuteczności świecenia. Czy lepiej zamontować niebieskie, czy pozostać przy "normalnych". Dzieki za ewentualne wypowiedzi. Pozdrawiam. drive.gif

Napisano

> Wiem, że wielu z Was montuje w stilakach niebieskie żarówki (blue

> light) do refektorów. Chciałbym, żebyście wypowiedzieli się na

> temat ich skuteczności świecenia. Czy lepiej zamontować

> niebieskie, czy pozostać przy "normalnych". Dzieki za ewentualne

> wypowiedzi. Pozdrawiam.

Philips BlueVision - uzywam i polecam ok.gif

Napisano

Mialem w poprzednim aucie i sa o niebo lepsze od zwyklych.chodzi oczywiscie o blue lighty Philipsa!!

I jutro zamierzam kupic takowe H7 do stilaka i zamontowac je w autku idea.gifwaytogo.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> Mialem w poprzednim aucie i sa o niebo lepsze od zwyklych.chodzi

> oczywiscie o blue lighty Philipsa!!

> I jutro zamierzam kupic takowe H7 do stilaka i zamontowac je w autku

W jakiej cenie?

Napisano

> W jakiej cenie?

kiedys kupilem na gieldzie w krakowie po 79.00

ale to bylo ze trzy lata temu. i wytrzymaly mi az do sprzedazy auto ! jak sprzedawalem to wyjolem ale to byly H4 !!

jeszcze jezdza w Mazdzie znajomego ok.gifhehe.gif

Napisano

Sprawa jest dosyć prosta, zawsze taki pseudo-xenon jest zbudowany w taki sam sposób. To zarówka halogenowa z niebieskim filtrem na bańce. Zawsze taka żarówka bedzie gorsza od identycznej pozbawionej filtra. Przewałkowałem masę materiałów na ten temat w zwiazku z moim innym autem. Najlepsze żarówki H7 dostepne na rynku robi Philips i Osram, to produkty z serii +50% swiatła. Za nimi te same firmy z produktami +30% i dalej znów Philips i Osram z żarówkami niebieskimi. Zarówki niebieskie tych firm to standartowe żarówki z serii + 50 lub +30 z delikatnym niebieskim filtrem. Reasumując jeżeli zależy ci tylko na najlepszym oświetleniu drogi to wybór jest jeden: +50%. Potrzebujesz w miarę dobrze świecacej żarówki niebieskiej: Philips lub Osram niebieskie. Istnieje jeszcze inne dośc radykalne wyjście ale zapewniajace zupełnie inną jakość. Mam na myśli zestawy xenonowe z żarówkami pasującymi do oprawek H7. Koszt nie jest powalajacy, na Allegro dostaniesz za 500 zł. Efekt jest rewelacyjny, masz swiatła mijania w najprawdziwszej technologii xenonowej. Problemy sa dokładnie dwa: brak samopoziomowania reflektorów i brak spryskiwaczy reflektorów. Grozi za to odebranie dowodu rejestracyjnego. Ja się zdecydowałem na to ostatnie rozwiązanie i jestem bardzo zadowolony. Trzeba pilnować odpowiedniego ustawienia świateł i czystości kloszy.

Pozdrawiam i życze dużo światełka.

Napisano

> Wiem, że wielu z Was montuje w stilakach niebieskie żarówki (blue

> light) do refektorów. Chciałbym, żebyście wypowiedzieli się na

> temat ich skuteczności świecenia. Czy lepiej zamontować

> niebieskie, czy pozostać przy "normalnych". Dzieki za ewentualne

> wypowiedzi. Pozdrawiam.

Mam niebieskie Osramy, ale tylko żarówki świateł pozycyjnych. Miałem takie od nowości i takie też założyłem przy wymianie.

Napisano

Należy też wspomnieć o żywotności takich żarówek. U mnie Philips Blue Vision wytrzymały pół roku przy codziennej jeżdzie na światłach. Chyba to trochę przy mało, biorąc pod uwagę sposób wymiany zarówek w Stilo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.