Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat B7 2.0TDI - ma jakieś typowe usterki?

Featured Replies

Napisano

Poza słabym spasowaniem i trzeszczeniem - coś jeszcze tam jest upierdliwego? Co słyszałem o marnej jakości sprężarkach klimy?

Wersja 2.0 TDI 177koni.

Napisano

Mam takiego. 

Trzeszczenia nie zauważyłem mimo przebiegu 130 tys. km. 

Sprezarke klimy wymieniłem w zeszłym roku 😁

Poza tym spoko autko. Mam z dsg 177tdi. Mechanicznie bez uwag. 

I planuje go sprzedać bo po 5 latach już mi się znudził 😁

Napisano

Gdzieś 2 mc temu wrzucałem moje podsumowanie po roku / 40tkm.

Dalej jestem zadowolony - może mój jest zepsuty ale bardzo mało pali nawet po chipie ma ~210KM.

Ostatnio pogoniłem go na trasie Wawa-Berlin-Wawa (1200km) i przy powrocie i jeździe na poziomie 170 km/h (nie średniej) spalanie wyszło 7,7/100km.

Trzeszczenia nie zauważyłem (mam też Lagunę 3 i tam to jest masakra).

Bardzo lubię to auto i pomimo że Pasek jest starszy i ma jakieś 170tkm, zostaje u nas, a Laguna 2014 z 90tkm idzie na sprzedaż za 7 miesięcy.

Mam wersję 170km z DSG.

Masz pytania - pisz śmiało

EDIT:

Edytowane przez listoor
Dopisek

Napisano
  • Autor

Auto kupione - oby służyło ;) W Lagunie tak źle? SZkoda bo myślałem o zmianie Cromy na Lagune. Chyba zostanie 508 z automatem po lficie.

Napisano
Auto kupione - oby służyło [emoji6] W Lagunie tak źle? SZkoda bo myślałem o zmianie Cromy na Lagune. Chyba zostanie 508 z automatem po lficie.

Źle nie jest.
Ale podam Ci proste przykłady:
1) Jedziesz 140 po autostradzie i chcesz umyć szybę - w pasku odpalasz spryskiwacze i po problemie. W Lagunie, siurki lecą do pół szyby bo w 2015 roku nie wpadki jeszcze na to ze są spryskiwacze mgielkowe.
2) mam szklany dach - projekt zakłada odpowiednia ilość plastiku na roletke ręczna. Zima, zaczep trzyma. Latem jak się rozgrzeje, przy pierwszym lepszym hopku zwija się z hukiem gdzie może kogoś przyprawić o zawał :)
3) są czujniki cofania - ale nikt nie wypad na to aby przy ich uruchomieniu radio się ściszało.

Takich prostych przykładów mam sporo ;)

Ale fakt, Laguna wyglada lepiej ;)
Ps. Mimo ze pasek sedan, a Laguna kombi, więcej rzeczy jestem w stanie przewieźć paskiem. I ma znacznie więcej miejsca w środku.

07ec467fc718ac57348f9370cf329193.jpg

e9fb5e7e87c432171734de25326ac72e.jpg

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Napisano

Źle nie jest.
Ale podam Ci proste przykłady:
1) Jedziesz 140 po autostradzie i chcesz umyć szybę - w pasku odpalasz spryskiwacze i po problemie. W Lagunie, siurki lecą do pół szyby bo w 2015 roku nie wpadki jeszcze na to ze są spryskiwacze mgielkowe.
2) mam szklany dach - projekt zakłada odpowiednia ilość plastiku na roletke ręczna. Zima, zaczep trzyma. Latem jak się rozgrzeje, przy pierwszym lepszym hopku zwija się z hukiem gdzie może kogoś przyprawić o zawał default_smile.gif
3) są czujniki cofania - ale nikt nie wypad na to aby przy ich uruchomieniu radio się ściszało.

Takich prostych przykładów mam sporo default_wink.gif

Ale fakt, Laguna wyglada lepiej default_wink.gif
Ps. Mimo ze pasek sedan, a Laguna kombi, więcej rzeczy jestem w stanie przewieźć paskiem. I ma znacznie więcej miejsca w środku.

07ec467fc718ac57348f9370cf329193.jpg&key=6ea9869b6a655f61a926877217d297eab039d8cbc1657b0245cfcfd1bc949384

e9fb5e7e87c432171734de25326ac72e.jpg&key=320965ed53f8a8d1882a4270c0745ceb007da9a1b597f510a27dfdd731f4ce2c

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
A z jakim silnikiem ta laguna?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Napisano
5 minut temu, cinkow napisał:

A z jakim silnikiem ta laguna?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Hej !

Laguna 2,0 dci 150KM @197KM :)

Manual 6biegowy

Silnik na łańcuchu - podobno wieczny dla zwykłego śmiertelnika :)

Historia zna przypadki 350tyś km + i dalej jeżdżą.

Tylko ja mam jedną zasadę - wymiana oleju co 15tkm :)

Jak masz jakieś szczegółowe pytania, pisz śmiało :)

Napisano
  • Autor

Właśine od 2.0 z Automatem Jatco myślałem  - też podobno bardzo dobry.

Passatem przejechałem się - fajna sztuka mu się trafiła mimo przebiegu 280k :) Nowa turbina, nowa dwumasa + sprzegło -> oba z nalotem 20 tysięcy. Auto jeździ jak nówka.

Napisano
25 minut temu, cesarz napisał:

Właśine od 2.0 z Automatem Jatco myślałem  - też podobno bardzo dobry.

Passatem przejechałem się - fajna sztuka mu się trafiła mimo przebiegu 280k :) Nowa turbina, nowa dwumasa + sprzegło -> oba z nalotem 20 tysięcy. Auto jeździ jak nówka.

bez sensu kupować auto z tak dużym przebiegiem, chyba, że planujesz bardzo mało jeździć.

Napisano
  • Autor

To nie ja kupiłem ;) auto z pewnej ręki - wszystko robione jak tylko coś się kończyło. Mysle że troche pojeździ.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.