Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o jakość firmy :P

Featured Replies

Napisano

witam w zasadzie nigdy tu nie pisze (to mój pierwszy raz) ale zwracam się z takim pytaniem mam pewiwen wzmacniacz na oku który ma ponoć 1200 wat tylko firma mało znana nazywa się Raveland czytałem o niej ponoć to niemiecka firma co produkuje na amerykańskich podzespołach kumpel na tym jeździ gra mu to znośnie ale moje pytanie brzmi co wy o niej sądzicie jeździ ktoś na czymś takim jak wrażenia i wogóle opinia ogólna 893goodvibes.gif

EDIT: tu jest link do takiego jaki ja chce kupić identyczny kliken machen

Napisano

Co można się spodziewać po sprzęcie za 200 zł z napisem 1200 W ?

Napisano
  • Autor

eeeeeeeeee... ta aukcja to fux widziałem go w sklepie za 500zł a 700 wat było po 300zł także ceny wcale nie są takie niskie

P.S. poza tym jak nie masz to co się wypowiadasz chodzi mi o to jak to u kogoś działa nie chodzi mi o opinie o jaka marna cena na pewno jest takie i takie albo ooo ale wygląda jak .... chce dowiedzić się jak to gra u kogoś bo opinie z aukcji i obrazka to ja tez potrafie wyciagnąć poza tym mam małe fundusze sick.gif

Napisano

A skąd wywróżyłeś że nie znam? Z fusów?

Paru znajomych miało "tuby" tej firmy ... szkoda gadać. Głośniki ma marne - tyle powiem.

Samo wykonanie wzmacniaczy jest na niskim poziomie.

Napisano

> witam w zasadzie nigdy tu nie pisze (to mój pierwszy raz) ale zwracam

> się z takim pytaniem mam pewiwen wzmacniacz na oku który ma

> ponoć 1200 wat tylko firma mało znana nazywa się Raveland

> czytałem o niej ponoć to niemiecka firma co produkuje na

> amerykańskich podzespołach kumpel na tym jeździ gra mu to

> znośnie ale moje pytanie brzmi co wy o niej sądzicie jeździ ktoś

> na czymś takim jak wrażenia i wogóle opinia ogólna

> EDIT: tu jest link do takiego jaki ja chce kupić identyczny kliken

> machen

nie warto, chyba ze ma słuzyc jako wytwornica zakłóceń clown.gif

Napisano

> nie warto, chyba ze ma słuzyc jako wytwornica zakłóceń

jak masz kolesia ktory wozi wzmak buszmena lub alpharda i posluchasz jak to gra to juz bedziesz mial odpowiedz smile.gif

Napisano

> jak masz kolesia ktory wozi wzmak buszmena lub alpharda i posluchasz

> jak to gra to juz bedziesz mial odpowiedz

a do kogo to piszesz?

Lookaz AFAIR ma FIRSTa biglaugh.gif więc on wie o co kaman grinser006.gif

Napisano

> a do kogo to piszesz?

> Lookaz AFAIR ma FIRSTa więc on wie o co kaman

nawet dwa firsty, kable alpierd i głosniki buszmen zlosnik.gif

Napisano

> nawet dwa firsty, kable alpierd i głosniki buszmen

respect waytogo.gif

Napisano
  • Autor

No to widze że zasada w stylu "kupuj blaupunkta albo JBL czy pionnera (a ja mam buszmena albo coś w tym stylu ale ciiiiiii.... ) bo inne są dupiate i szkoda na nie kasy ja bym tego nie kupił" znowu się sprawdziła jak w większości przypadków, no ale cóż każdy jest dobry jeśli chodzi o polecanie ale sam bierze co innego nono.gif

Napisano

> eeeeeeeeee... ta aukcja to fux widziałem go w sklepie za 500zł a 700

> wat było po 300zł także ceny wcale nie są takie niskie

> P.S. poza tym jak nie masz to co się wypowiadasz chodzi mi o to jak

> to u kogoś działa nie chodzi mi o opinie o jaka marna cena na

> pewno jest takie i takie albo ooo ale wygląda jak .... chce

> dowiedzić się jak to gra u kogoś bo opinie z aukcji i obrazka to

> ja tez potrafie wyciagnąć poza tym mam małe fundusze

Stary no nie obrażaj się od razu, ale kolega ma racje za takie pieniądze napewno nie będziesz miał niewiadomo czego skoro on nowy kosztuje 300zł klik osobiscie nie znam tego wzmacniacza wiec wypowiadał się nie będe cool.gif Ze swojej strony teraz moge ze spokojnym sumieniem polecic firme crunch ok.gif

Edit: tu jest ich stronka moze dowiesz sie z niej czegos co pomoze Ci w dokonaniu wyboru klik

Napisano

> No to widze że zasada w stylu "kupuj blaupunkta albo JBL czy pionnera

> (a ja mam buszmena albo coś w tym stylu ale ciiiiiii.... ) bo

> inne są dupiate i szkoda na nie kasy ja bym tego nie kupił"

> znowu się sprawdziła jak w większości przypadków, no ale cóż

> każdy jest dobry jeśli chodzi o polecanie ale sam bierze co

> innego

ale o kim mówisz?

Napisano
  • Autor

Tak ogólnie bo wszyscy mówią kup takie będzie firmowe i najlepsze i się smieją że masz co innego a potem się okazuje że sami nie jeżdżą na super markowym sprzęcie biglaugh.gif

Napisano

> Tak ogólnie bo wszyscy mówią kup takie będzie firmowe i najlepsze i

i muszę przyznać, że mają rację...

> się smieją że masz co innego a potem się okazuje że sami nie

> jeżdżą na super markowym sprzęcie

mówisz o tym, że Pim wspomniał o swoich znajomych bo chyba nie o Lookazz'ie wink.gif

z drugiej strony to, że kogoś nie stać na sprzęt z wyższej półki nie znaczy, że się na nim nie zna...

wierz mi (bo sam się już kilka razy przekonałem) że warto kupić używkę trochę bardziej uznanej firmy niż ten bazarowy "sprzęt" zlosnik.gif

Napisano

Dokładnie zlosnik.gif No ja tu personalnie obcy jestem na forum , ale mam nadzieję że niedługo się to zmieni wink.gif

Napisano
  • Autor

ehhhhh... nie o to chodzi przeca wiadomoże jak bym dysponował odpowiednimi funduszmi to bym zakupił wzmacniacz z JBL devil.gifale nie stać mnie to szukam czegoś tańszego ale wszyscy kręcą nosem żę mam zbierać na takie drogie ja nie mam garage pod blokiem stoje ciekawe ile by mi to przetrzymało w furze sick.gif

Napisano

> ehhhhh... nie o to chodzi przeca wiadomoże jak bym dysponował

> odpowiednimi funduszmi to bym zakupił wzmacniacz z JBL ale nie

> stać mnie to szukam czegoś tańszego ale wszyscy kręcą nosem żę

> mam zbierać na takie drogie ja nie mam garage pod blokiem stoje

> ciekawe ile by mi to przetrzymało w furze

w takim razie zadając pytanie o sprzęt musisz sprecyzować ile chcesz wydać i czego oczekujesz...

Napisano

> ehhhhh... nie o to chodzi przeca wiadomoże jak bym dysponował

> odpowiednimi funduszmi to bym zakupił wzmacniacz z JBL ale nie

> stać mnie to szukam czegoś tańszego ale wszyscy kręcą nosem żę

> mam zbierać na takie drogie ja nie mam garage pod blokiem stoje

> ciekawe ile by mi to przetrzymało w furze

mam dziwne wrazenie ze zakladajac ten temat chciales bardzo uslyszec ze to super sprzet i zebys kupil biglaugh.gif

ludzie Ci dobrze doradzaja tutaj chcesz byc zadowolony i dobrze wydac pieniadze to dozbieraj i kup to co polecaja a nie to co odradzaja ok.gif

Napisano

nie rozumime dlaczego boisz się że ci piec ukradną. przecież jaki by on nie był czy za 100zł czy za 5000 to złodziej dopiero u siebie w domu bedzie sie nad tym zastanawiał frown.gif

a jeśli chodzi o nasze rady to nie chodziło nikomu o to żebyś wydawał dużo kasy żeby wozić ładny znaczek w bagażniku tylko o to zebyś był zadowolony z dobrej jakości dzwieku. a niestety tego ci tani wzmak nie zapewni.

jednak zrobisz jak chcesz przecież to są twoje pieniądze smile.gif

Napisano

hmm.... alfred i buszmen to zlo.....

jbl itp tez takie se....

sa firmy lepsze smile.gif

ale ja Ci powiem ze warto pooszczedzac i kupic cos lepszego, zaczynalem od magnatow itp a teraz na tyle ile kasy mi starcza to cos dobrego kupowalem smile.gif z radiem na caly system wydalem 2600 peelenow i gra dla mnie fajnie ale wiem ze sa lepsze systemy ale nie stac mnie na to a oszczedzalem i kompletowalem przez rok czasu ---> jestem zadowolony mimo budzetowych podzespolow smile.gif

a roznica miedzy sprzetem bazarowym a takim troche lepszym ( nie taki co media lezy ) ktory jest tylko troche drozszy smile.gif jest ogromna a ludzie na tym forum znaja sie na rzeczy i ja jestem bardzo zadowolony ze posluchalem sie ich gdy mialem cos kupic nowego smile.gif

pozdrowka

Napisano

jedno słowo MONACOR 602 lub 1502 mi ten wzmak wyrywa głosnik gt4 250rms a jest na 1/3 nie probuje na full....

Napisano

> jedno słowo MONACOR 602 lub 1502 mi ten wzmak wyrywa głosnik gt4

> 250rms a jest na 1/3 nie probuje na full....

monacor.... tak..... :> frown.gif glosnik ifinity ref 1240w.... wzmak na maxa, podbicie basu na maxa i gra hmm..... zajefajnie ale dziwi mnie to ze wszystko naq maksa jest a powinien byc zapas mocy jeszcze bo to jest 500rms a glosnik ma 300rms.....

Napisano

> Morderca

heh.... ale jak mam wzmak ustawiony na mniejsza moc itp to nie ma sily machac membrana....

Napisano

No wiesz, ja mam na jakąś połowę gainy, bez podbić i na radiu jeszcze ścięte przy 40Hz na -3(-6 max chyba;]) i jest w sam raz - bass nie dominuje a membrana przy głośniejszym graniu porządnie lata zlosnik.gif Wiele zależy od słuchanego kawałka.

Ale też ... niby carpower nie przesadza z mocą;] Ciekawe ,oj ciekawe

Napisano

> No wiesz, ja mam na jakąś połowę gainy, bez podbić i na radiu jeszcze

> ścięte przy 40Hz na -3(-6 max chyba;]) i jest w sam raz - bass

> nie dominuje a membrana przy głośniejszym graniu porządnie lata

> Wiele zależy od słuchanego kawałka.

> Ale też ... niby carpower nie przesadza z mocą;] Ciekawe ,oj ciekawe

u mnie wzmak na maksa moc a czestotliwosc na minimum scieta z podbiciem roznie smile.gif bo mam go niecaly tydzien smile.gif kombinuje i ustawiam smile.gif bede niedlugo kombinowac i w radio pokrece troche czestotliwosciami ( nie mialem czasu bo pracka ) ale powiem Ci ze jak sprawdzalem mozliwosc tego wzmaka to na ATB kichy w brzuchu przekrecilo mi wink.gifsmile.gif naprawde ostro smile.gif ale nie chce byc gluchy wiec sie opanowalem smile.gif

Napisano

Ja lubie czasem poszaleć ale przecież do tego nie trzeba gainów na maksa kręcić - lepiej mieć na maksymalnie 3/4 .

Napisano

> Ja lubie czasem poszaleć ale przecież do tego nie trzeba gainów na

> maksa kręcić - lepiej mieć na maksymalnie 3/4 .

tak jak pisalem, wzmak mam niecaly tydzien a jak pracuje po 14h to nie mam czasu za bardzo go poustawiac smile.gif trzeba znalesc jakis kompromis miedzy sluchaniem radia a muzyka z cd smile.gif miedzy glosniej i ciszej smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.