Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Luzy na jednym silentblocku - wymiena czy rzeźba w ...

Featured Replies

Napisano

Dziś miałem samochód na podnośniku i przy okazji fachura oblookał luzy. I na lewym przednim wahaczu przedni silentblock ma luzy. Jedna sztuka kosztować może pewnie z 30zł. Wymienie pewnie sam (bo "fachura" chyba był nietrzeźwy mówiąc coś o 80zł), ale tu rodzi się pytanie.

Czy jest sens wymieniać jeden silentblock, czy to trochę rzeźbienie w g.. i wymienić cały wahacz. No, ale jak wymienie jeden, to z rozpędu będę chciał wymienić drugi i z kwoty ok.30-40 za sztukę zrobi się x10 za komplet wahaczy no i zabawy z wymiana trochę więcej.

Gdzie w Krakowie najbliżej Starowiślnej, tak żebym sobie z pracy wyskoczył, dostanę coś takiego. Na Halickiej jest sklep moto, ale szukam jeszcze alternatywy, gdyby ew. nie było.

Napisano
  • Autor

Już wiem. wymieniam tylko silentbloka samemu. Jedna sztuka kosztuje 16zł więc koszt żaden (kupiłem na Walerego Sławka, bo miałem akurat po drodze)

Napisano

> Już wiem. wymieniam tylko silentbloka samemu. Jedna sztuka kosztuje

> 16zł

Gdzie kupiłeś silentblok za 16 PLN? Jakiej produkcji?

Jak zamierzasz wymienić sam silentblok bez opalarki do wypalenia starej gumy, kątówki do rozcięcia tulei i prasy do wciśnięcia nowej?

Nooo... chyba że masz te elementy + warsztat przydomowy, to ja się do Ciebie zapisuję w kolejce.

Napisano
  • Autor

> Gdzie kupiłeś silentblok za 16 PLN? Jakiej produkcji?

Na Walerego Sławka, zaraz przy skrzyżowaniu z Malborską. Jest tam taki sklepik z częściami do m.in. do Fiata. Zabij mnie ale nie wiem jakiej produkcji (a ja głupi nie spytałem się bo było rano i spieszyło mi się, a ten szpej zamówiłem przy okazji), miał tylko jedną firmę, bo nie dawał mi wyboru. Jak chcesz to zadzwnoń, sklep nazywa się oryginalnie "auto części" i telefon do nich 12 655 80 96.

> Jak zamierzasz wymienić sam silentblok bez opalarki do wypalenia

> starej gumy, kątówki do rozcięcia tulei i prasy do wciśnięcia

> nowej?

> Nooo... chyba że masz te elementy + warsztat przydomowy, to ja się do

> Ciebie zapisuję w kolejce.

Jeszcze nie wiem jak zamierzam wypełnić. Szlifirkę mam, opalarkę (jakiś palnik się znajdzie), prasy faktycznie brak. Jak polegnę po drodze to podjadę do jakiegoś warsztatu. Może w ogóle pojadę do jakiegoś, po prostu wczoraj fachura powiedział 80, co moim zdaniem jest rozbojem w biały dzień.

Starszy zapoponował, że możemy z tym powalczyć, chociaż on swoje oddał do mechanika - inna sprawa, że u nas sprawa jest dużo prostsza, ojciec ma mondeo i tam w komorze silnika nie ma już na nic miejsca, więc urobić się możńa dużo bardziej.

A może ktoś z forumowiczów wymieniał i podzieli się radami?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.