Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zagotowałem... Bravo też - termostat i 1.4

Featured Replies

Napisano

Stając w mega korku jakiego niepamietam, z przerażeniem zobaczyłem strzałkę na czerwonym polu. Zjechałem, na bok - zagotował, wentylator nie kręcił, więc pomyślałem, że jeszcze żonę z pociechą zdąże odwieźć inną rasą i po drodze trochę ochłonie, ale niestety, wolałem nie ryzykować, dziewczyny wybrały Taxi.

Po różnych czary-mary na parkingu niestety padło za zacięty termostat. Tak więc ojciec, któremu jestem krewny piwo podjechał do sklepu kupił i po wymianie wszystko bangla.

Termostat Beru 78zł, 3x1l wody=3zł. Wrażenia bezcenne, za wszystko inne zapłaciłem kartą VISA :|

Tak więc 1.4 i padające termostaty mają ze sobą coś wspólnego.

No i na koniec winowajca, mojego 3 godzinnego spóźnienia do pracy.

276983290-termostat.jpg

PS. Teraz patrze, że na allegro sa jakieś chore ceny - taki sam za 110zł, jak mój w sklepie kosztował niecale 80.

post-31724-14352471139252_thumb.jpg

Napisano

miejmy tylko nadzieje ze nie zagotowal sie zamocno bo inaczej w krotkim czasie bedziesz mial UPG

Napisano

> Termostat Beru 78zł

Gdzie kupiony?

Napisano
  • Autor

> Gdzie kupiony?

Na Bronowickiej, gdzieś w tym bloku-molochu zaraz koło ślimaka z Armii Krajowej. Nie byłem osobiście, staruszek tam podjechał. Nie mam niestety telefonu.

BTW. Dam sobie spokój z samodzielną wymianą silentbloka, z tego co mówił mechanik rozbierania jest w cholere, a i tak sukces nie taki oczywisty bez prasy. Chyba jednak do kogoś podjadę, nie wiem tylko gdzie najtaniej to zrobić.

Napisano

> Na Bronowickiej, gdzieś w tym bloku-molochu zaraz koło ślimaka z

> Armii Krajowej.

Tam jest (był) taki sklepik naprzeciwko pętli tramwajowej, obok składu budowlanego.

> BTW. Dam sobie spokój z samodzielną wymianą silentbloka, z tego co mówił mechanik rozbierania jest w cholere

Rozbierania nie jest dużo. Cztery duże śruby i jedna mała (w zwrotnicy). Rozginasz gniazdo zwrotnicy i opuszczasz wahacz.

Potem juz "tylko" zdjęcie starej poduszki i rozcięcie starej tulei.

Napisano
  • Autor

> Tam jest (był) taki sklepik naprzeciwko pętli tramwajowej, obok

> składu budowlanego.

Wydaje mi się, ze chodziło o ten fragment po drugiej stronie Armii Krajowej, ale wcześniej nic tam nie widziałem - dziś dopytam.

> Rozbierania nie jest dużo. Cztery duże śruby i jedna mała (w

> zwrotnicy). Rozginasz gniazdo zwrotnicy i opuszczasz wahacz.

> Potem juz "tylko" zdjęcie starej poduszki i rozcięcie starej tulei.

Ja się zastanawiam, czy nową tuleje nabije bez prasy, na oko myślałem, że nawet wahacza nie będę musiał demontować, tylko - nabije ją po zdjęciu starej. Jeszcze się zastanowie, najwyżej sam rozbiorę i skręce, a wymianę/nabicie zrobie w jakimś warsztacie.

Sępiłem na wymianę, to musiałem kupić termostat smile.gif Zemściło się, zaczynam bać się swojego bravo smile.gif

Napisano

> Sępiłem na wymianę, to musiałem kupić termostat

Element eksploatacyjny! Pierwsza wymiana?

Napisano
  • Autor

> Element eksploatacyjny! Pierwsza wymiana?

Moja tak, poprzednik też raz wymieniał. W sumie pierdoła, koszty też niewielkie. Mechanik, który podszedł z pobliskiego warsztatu tylko westchnął: "taa fiat"... i wrócił naprawiać fordy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.