Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpalaniem, przypuszczenie zalewania silnika, lpgtech

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem z oplem astra g, 1.4 16v. Mianowicie rano, po dłuższym postoju, aby odpalić auto muszę dłużej kręcić rozrusznikiem zanim zalapie. Przypuszczam, że zalewa mi silnik przez noc, więc z tego co się doczytałem winny może być parownik lub wtryskiwacze. Dodam, że zakrecilem butle na noc i rano odpalił w pół sekundy. Dziś sprawdzałem parownik tzn. Włożyłem wąż podcisnienia do butelki z wodą i mydłem, lecz żadnych babelkow nie było na nieuruchomionym samochodzie. Czy wtryskiwacze również mogą być nieszczelne? W jaki sposób można jeszcze sprawdzić sprawność wtryskiwaczy i parownika. Mam instalację lpgtech, najechane już 100 tyś. Km. W tym czasie wymieniłem 3x listwy Tomasetto (zaczęły głośno pracować, zacinaly sie) Dodam, że teraz mam listwe oraz parownik omvl, jednak w przypadku listwy, podczas czyczenia ponad miesiąc temu ulamal się kawałek sprezynki w jednym tloczku, lecz powrotem ja umieściłem i auto pracowało ok. Możliwe, żeby przez to gaz uciekał?  Mam plan kupić nowy identyczny reduktor i do tego wtryski valteka 3 ohm. Jednak nie wiem czy się będą różnic 2 ohm od 3 ohm i na co wpływać. Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi. Na dole foto parownika, coś jakby przecieklao :)

20200212_171933.jpg

Screenshot_20200213-144550_Video Player.jpg

Napisano

Witam.
W ten sam sposób co podciśnienie, możesz sprawdzić wylot z reduktora i same wtryski.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.