Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektryka wariuje

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam zadziwiający problem z elektrycznością w aucie. Przedwczoraj w czasie jazdy zapaliła mi się kontrolka z pomarańczowym kluczykiem. Zatrzymałem się, wyłączyłem samochód, zapaliłem, kontrolka zniknęła. Wszystko było OK w czasie jazdy. Dojechałem pod dom, naciskam guzik w pilocie, coś niemrawo piknęło, centralny nie załączył. Straszliwie lało, wiec pomyślałem, że gdzieś się woda dostała. Ciemno było i mokro więc postanowiłem rano sprawdzić co się dzieje. Rano piknąłem pilotem, alarm się rozbroił, centralny otworzył. Olałem sprawę. Dzisiaj piknąłem, alarm się rozbroił, centralny otworzył, wsadzam kluczyk i kupa. Kompletny brak prądu. Nic się nie świeci. Wysiadłem z samochodu, puściłem parę długich, odpaliłem papierosa i zacząłem myśleć co robić. W połowie papierosa auto zaczęło cichutko piszczeć, o wiele szybciej niż standardowy alarm. Zaczęło też przygasać to światełko zapalające się po otwarciu drzwi. Wyglądało to tak jakby żarówka się przepalała, albo zwarcie jakieś było. Odpaliłem samochód, wszystko poszło OK. Przęłączony był na benzynę.Tak się robi tylko jak odłączy się akumulator. Pojechałem, wróciłem. Zamknąłem pilotem. Wydaje się, że wszystko wróciło do normy, ale mam zagadkę. Nic wcześniej nie grzebałem w elektryce. Jedyne co mi przychodzi do głowy to ze 2 tygodnie temu miałem wymieniane drzwi. Mechanik wyjął drzwi i wstawił nowe, czyli wypiął siłownik od szyb i zamka, wykręcił te siłowniki, później wstawił nowe drzwi, wkręcił siłowniki i je podpiął. Ktoś ma koncepcje od czego zacząć szukanie przyczyny dziwnego zachowania samochodu?

Dzięki za wszelkie sugestie i pozdrawiam

andriej

Napisano

moze masy brak...

Napisano

> Ktoś ma koncepcje od czego zacząć szukanie przyczyny

> dziwnego zachowania samochodu?

ja mialem takie numery dziwne, jak slabo mase uklad lapal. ja zaczal bym od tego.

Napisano

> moze masy brak...

zaczalbym od masy ,sprawdzic klemy ewentulanie dac dodatkowa mase

Napisano

> zaczalbym od masy ,sprawdzic klemy ewentulanie dac dodatkowa mase

Czyszczenie klem nie zaszkodzi. Sprawdź naciąg paska i napiecie ładowania.

Napisano

a w jakim stanie aku jest? rozladowany czy wszystko z nim ok? Jak ok to tak japakoledzy pisali najprawdopodobniej problem jest w slabej masie. Jak aku umarl to przyczyn bym szukaj w alternatorze.

Lub moze juz sam aku padl hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.